Buna ziua
Va supun atentiei urmatoarea chestiune.
Fapta constand in patrunderea intr-un autoturism, fara permisiunea proprietarului sau utilizatorului constituie infractiune?
Daca da, care este temeiul legal care califica fapta ca infractiune?
Mentonez ca patrunderea nu s-a realizat prin efractie. Dovada patrunderii rezida din faptul ca in interiorul autoturismului au fost gasite obiecte straine proprietarului sau utilizatorului autoturismului.
Multumesc
Pana la adoptarea Legii 9/2012 privind instituirea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule era de notorietate faptul ca in proportie de aproape 100%, actiunile avand ca obiect restituirea taxei de poluare/inmatricularea fara plata taxei, se castigau. Principalul argument al avocatiilor era faptul ca aceasta taxa este discriminatorie pentru cetatenii ramani, obligandu-i sa se indrepte catre masini din parcul auto national, acest aspect fiind confirmat si de CJE. Problema este ca prin modificarea adusa de Legea 9/2012 s-a inlaturat acesta discriminare, astfel ca toti cei care vor sa-si inmatriculeze un autoturism trebuie sa plateasca aceasta taxa (cu micile excetii stitpulate de lege).
Se vor mai admite actiunile in acesta materie? Pe ce temei?
In cauzele care sunt pe rol indiferent de stadiul procesual (prima instanta sau recurs) autoritatiile se pot prevala de dispozitiile noii legi?