avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Patrundere fara drept intr-un autoturism constituie ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Patrundere fara drept intr-un autoturism constituie infractiune?

Buna ziua
Va supun atentiei urmatoarea chestiune.
Fapta constand in patrunderea intr-un autoturism, fara permisiunea proprietarului sau utilizatorului constituie infractiune?
Daca da, care este temeiul legal care califica fapta ca infractiune?
Mentonez ca patrunderea nu s-a realizat prin efractie. Dovada patrunderii rezida din faptul ca in interiorul autoturismului au fost gasite obiecte straine proprietarului sau utilizatorului autoturismului.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:51, 9 Martie 2012
se poate incadra inclusiv la furt, daca se constata insusirea unui vehicul, in scopul de a-l folosi pe nedrept
Daca nu a sustras/distrus nimic din autoturism, fapta nu constituie infractiune.
Daca patrunderea in autoturism s-a realizat fara acordul proprietarului si prin utilizare de chei straine,in anumite circumstante si in cazul existentei de prejudicii fapta pate fi incadrata drept infractiune
Simpla existenta de obiecte straine proprietarului sau utilizatorului vehiculului nu sunt suficiente si temeinice pentru a putea incadra fapta drept infractiune
In situatia in care eventual se poate identifica proprietarul obiectelor ,se pot analiza circumstantele si intentia pentru care acesta eventual a patruns in autoturism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea domeniului privat bloomkira bloomkira buna ziua! Locuiesc in casa mamei mele pt ca aceasta nu este in tara si acolo am si domiciliul,problema este ca in timp ce eu eram la un examen o persoana a ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala pneuros pneuros Am fost reclamat pentru amenintare cu pistolul unor individ care imi cosea iarba pe terenul meu proprietate personala , unul a depus plangere iar ceilalti ... (vezi toată discuția)
Concubinul a furat din apartamentul meu mai multe lucruri, din care unele de valoare. cum se pedepsește acest lucru și ce măsuri pot fi luate împotriva lui? Maricoj75 Maricoj75 Menționez ca am cumpărat un apartament in timp ce stăteam in concubinaj cu prietenul meu.Cum ap era de renovat cheile le ținea doar el ,domnul ce se ocupa ... (vezi toată discuția)