avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Activitate Teemo

Activitate Teemo

Stiu ca in acest moment a trecut de Camera Deputatilor legea privind incriminarea cametei si ca ea isi va produce efectele numai dupa ce trece si pe la presedinte. Intrebarea este: pana in acel moment exista vreo forma de incriminare a cametei? pot fi atacati in penal camatarii folosind legislatia in vigoare in momentul acesta?
Buna seara!
1. Va consult in primul rand in legatura cu interpretarea legii , a cuvintelor: " de indata".
Art. 515 Cod Procedura Civila
La cererea adjudecatarului, executorul judecătoresc, cu acordul creditorului, poate stabili plata preţului în rate, numărul acestora, cuantumul şi data scadenţei lor, precum şi suma care se plăteşte de îndată drept avans.

Mai explicit, adjudecatarul plateste avansul direct creditorului, in ziua licitatiei, dupa ce i s-a adjudecat imobilului, conform art. de mai sus si de asemenea se specifica in procesul verbal ca si creditorul i-a incasat .
Mai exista un alt articol care il obliga pe adjudecatar sa depuna toti banii, inclusiv avansul intr-un cont la dispozitia executorului ?

2. Ii permite legea executorului sa nu elibereze actul de adjudecare daca plata se face inrate ? Care este procedura in acest caz?
Daca este ilegal sa nu elibereze actul de adjudecare cum pot ataca executorul ?

Discuție Legea cametei
Am o dilema legata de legea cametei proaspat adoptata.
Sunt (ne)fericitul partas al unui contract de imprumut dubios. Din cate am inteles a fost adoptata de Camera Deputatilor, intrebarea mea este cand intra in vigoare? Mai trebuie sa treaca si de Senat? Mai trece si pe la Presedinte? Se mai publica in Monitorul Oficial? si daca da, cam cand?
Va multumesc mult!