avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poate refuza executorul sa elibereze actul de ...
Discuție deschisă în Executare silită

poate refuza executorul sa elibereze actul de adjudecare in urma licitatiei?

Buna seara!
1. Va consult in primul rand in legatura cu interpretarea legii , a cuvintelor: " de indata".
Art. 515 Cod Procedura Civila
La cererea adjudecatarului, executorul judecătoresc, cu acordul creditorului, poate stabili plata preţului în rate, numărul acestora, cuantumul şi data scadenţei lor, precum şi suma care se plăteşte de îndată drept avans.

Mai explicit, adjudecatarul plateste avansul direct creditorului, in ziua licitatiei, dupa ce i s-a adjudecat imobilului, conform art. de mai sus si de asemenea se specifica in procesul verbal ca si creditorul i-a incasat .
Mai exista un alt articol care il obliga pe adjudecatar sa depuna toti banii, inclusiv avansul intr-un cont la dispozitia executorului ?

2. Ii permite legea executorului sa nu elibereze actul de adjudecare daca plata se face inrate ? Care este procedura in acest caz?
Daca este ilegal sa nu elibereze actul de adjudecare cum pot ataca executorul ?

Cel mai recent răspuns: ELENA LOREDANA TANASE , Avocat 14:07, 25 Octombrie 2011
In temeiul art 551 cod procedura civila
Indata dupa sfarsitul adjudecarii si depunerea pretului,potrivit art 544 sau 545 c.pr civ,judecatoria va da adjudecatarului ordonanta de adjudecarea nemiscatorului
Nu sunteti prea explicit, dar eposibil ca prin acest mod de plata direct catre creditor adjudecatarul sa nu fi achitat cheltuielile de execuatre, respectiv onorariul executorului. Suma neffind consemnata cf legii pe recipisa CEC su neputand face distribuirea sumelor executorul nu a avut posibilitatea incasarii onorariului . Aceasta poate fi una dintre explicatii si cea mai plauzibila, dar reveniti cu detaii pentru o mai buna intelegere a situatie respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasii urmatori castigarii unei licitatii de imobil !!!??? danichirila danichirila Buna ziua, sunt castigatorul unei licitatii de apartament la care am participat la o banca de prestigiu. Dupa adjudecare ma confrunt cu urmatoarele probleme: ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Urgent! Irina S. Irina S. Daca s-a incheiat in proces verbal de licitatie, prin care se constata ca..creditorul a adjudecat in contul pretului..urmand ca in termen de 30 de zile sa ... (vezi toată discuția)