avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate Sup3rsonik

Activitate Sup3rsonik

Eu as dori sa stiu daca din punct de vedere este legal. va multumesc.
In zona la mine anul trecut s-au construit niste chioscuri din termopan pe o fosta parcare. In unul din acele chioscuri s-a infiintat un punct de asigurari. Eu stiu ca nu ai voie sa faci asigurari decat in spatii bine definite si nu in chioscuri.Ai voie sa inchei polite RCA in chiosc sau nu? Pot depune o reclamarie la CSA? Se pot da autorizatii sa faci polite in chioscuri? Intreb pentru ca mai stiu pe cineva care avea un chiosc si vroia sa faca asigurari si nu i-au dat voie ca cica trebuie sa fie intr-un spatiu special amenajat si care sa faca parte dintr-o cladire si chioscul nu face parte din aceasta categorie.
De la inceputul anului ma chinui sa fac ceva si nu am reusit...am facut plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 6 si toate plangerile au ajuns la Sectia 21 unde asta are relatii si s-au impotmolit iara treburile...Asta pe care il acuz are relatii la un anume [editat] care am inteles ca e mare sef pe Sector 6 si cum stiu ca de Craciun e mereu cu porcu la el..nu prea am sanse...totusi as putea sa depun o plangere mai departe impotriva Sectiei 21? Am motive si probe ca si-au incalcat drepturile legale si ca nu vor sa imi rezolve situatia.

[Editat - pe forum nu este permisa mentionarea numelor persoanelor fizice cu care aveti probleme. Multumesc pentru intelegere]

Astazi au aparut pe rtv.net cu titlul Cum se faca asigurari RCA false.
Răspuns la discuția greseala in Rca
Hai sa iti zic eu cum se face ca lucrez in domeniu si stiu. Nu trebuie sa anulezi nicio polita. Suni la societatea ce ti-a facut asigurarea spui sa iti corecteze numarul. Societatea de brokeraj ia legatura cu societatea de asigurare care iti corecteaza numarul. Singurul lucru ce nu poate fi modificat pe polita este valabilitatea in rest orice se poate modifica si corecta foarte usor! Alte intrebari?
mec942000 a scris:

posteaza-le pe acest sait.ca sa intri inposesia unei polite originale ai doua variante:1.-o furi;2.este o polita anulata.daca lucrezi in nagurari cred ca stii cum se poate verifica o polita sau....

la ce te referi?
Ultimul raspuns mi-a placut! Eu maine o sa sun la o societate si o sa cer un duplicat si o sa ii pun sa caute dupa CNP..al meu ca sa intelegeti si operatorul ce e acolo o sa gaseasca 3 polite cu CNP-ul meu...o sa mi le trimita pe mail astfel avand si dovada ca societatea mi le-a trimis si pot sa ii denunt ca mi-au folosit datele mele personale! Apoi merg la persoanele ce au politele si fac o copie la exemplarul lor si asa ajung si la acuzatia de fals...politia trebuie sa se autosesizeze chiar si poate ajung la ceva concret cu ei! Am niste cunostinte pe la un ziar si sper ca in 2-3 saptamani sa ajunga si pe acolo si poate poate se va trage un semnal de alarma!
Nu pot sa zic ca nu stiu cum merg treburile in asigurari dar sincer in ziua de azi oricine face asigurari si cu un soft e foarte usor sa modifici sa falsifici niste pdf-uri.
Sunt persoane care nu au inteles cum se lucreaza va mai explic o data :

Vine o persoana cu o masina pe firma. Se intelege cu asiguratoru la un pret (cat mai apropiat de realitate dar astfel incat clientul sa accepte). Apoi agentu acceseaza in loc de pers juridica, persoana fizica in sistem. La juridica tre obligatoriu CUI-ul la pers fizica CNP-ul. El cum acceseaza pers fizica tre sa puna un CNP (pe cateva polite a folosit CNP-ul meu). Dupa ce a salvat polita aceasta e un fisier in format pdf. Agentu modifica acest pdf in loc de CNP pune CUI-ul firmei si mai modifica si pretul. Deci clientul vede o polita perfect valabila cu datele corecte etc. Ceea ce nu stie el e ca in sistem la societatea de asigurare polita lui s-a dus accesata pe pers fizica cu un CNP in loc de CUI si cu un pret mult mai mic decat are el pe polita! Sper ca s-a inteles si nu mai trebuie sa explic.

Eu acum 2 saptamani am mai spus ca am primit o perchezitie acasa la 6 dimineata cum ca am polite false acasa si cand am ajuns la sectie am aflat ca facusem o polita neinregistrata, adica toate datele de la o polita oarecare fusesera inlocuite dar brokerul codul lui si sucursala (adica datele ce conduceau la mine) erau pe polita trecute. A fost usor sa demonstrez ca nu am fost eu si lucrul acesta poate sa fie iar un motiv pentru care fac asta!Nu vreau sa ma intelegeti apoi gresit ca fac rau oamenilor. Nu am nimic cu ei poate sa faca ce doresc insa atata timp cat mi se pune ceva in carca ce nu am facut nu pot sta cu mana in san.
Va multumesc

P.S. : Politele in sistem se inregistreaza si se verifica CEDAM-ul cu CNP si sasiu, doar daca bagi astea la fel si mai e o polita te anunta altfel daca o litera e schimbata la sasiu nu apare nimic si polita poate si facuta!
Sa inteleg ca am 2 variante :

1. Sa ii las sa faca in continuare, ceea ce mie imi aduce prejudiciu chiar daca indirect. (Vine un om cu un camion de peste 16 tone eu ii dau pret de ex. 1700 ii mai las si din comision si ajung la 1650 de exemplu, el incadreaza camionu la pana in 16 tone automat pretul e de 900 lei ii zice la om 1500 ca il costa ii pune pe polita 1500 ron. Clientul fericit ca a dat mai putin decat la mine, asta ce a facut asigurarea ii ramane diferenta pana la 900 lei adica 600 ron plus comisionu de la cei 900 lei cat a facut polita, societatea ramane si ea cu o polita de 900 lei totusi si eu raman cu ....)

sau

2. Sa gasesc o metoda prin care sa aflu eu ca foloseste CNP-ul meu sau sa merg sa vb cu clientii pe care ii stiu eu ca le-a facut si sa faca ei plangere sau eu daca aflu o metoda prin care stiu ca mi-a folosit CNP-ul.

E asa?
Pot sa trimit politele de pe un email anonim la societatile de asigurare inc are sa le zic ce sa faca si cum sa faca? Evident merg la un MC sau undeva unde e un wireless ca sa nu spuneti k o sa imi caute ip-ul de unde le-am trimis! Si in cazul asta nu vor sti ca sunt de la mine...de banuit poate sa banuie cat vor chiar nu ma intereseaza important e ca vreau sa afle lumea! Sa stie ce se intampla daca fac la el! Puteti sa ii spuneti ca ma razbun! Insa eu acu 2 saptamani am primit mascatii la 6 dimineata acasa fiind acuzat de fals si inselaciune si sincer vreau sa termin o data cu asta! Prin asta imi demonstrez inca o data nevinovatia mea desi le-am aratat ca eu nu am facut asa ceva!
InsuranceLogistics a scris:

M-am intalnit cu un amic care m-a rugat sa ii spun cat face asigurarea la masina... mi-a dat polita ca sa ii calculez dupa datele inscrise si....surpriza.... vad CNP-ul meu... apoi semnati un mandat in brokeraj cu acesta.... si aveti tot dreptul sa va duceti de mana cu el sa faceti verificari....

CNP-ul meu nu se poate vedea pentru ca el a modificat pe polita clientului si a pus CUI-ul corect al firmei! Modifica cu ceva politele de la client si le face sa para bune! si corecte!