avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Frauda in asigurari, Fals si inselaciune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Frauda in asigurari, Fals si inselaciune

Buna ziua,
Am intrat in posesia unei metode alese de niste agenti de asigurari de a falsifica polite RCA la clienti. O sa va dau un exemplu ca sa aveti idee apoi sa imi spuneti daca procedez cum trebuie.Un client merge sa faca o polita RCA la ei. Sa zicem ca e un motor de 2.0 si RCA-ul costa 600 RON, pers.fizica. Aceste persoane incadreaza RCA-ul apoi la categoria handicap sau pensionar sau in loc de capacitatea 2.0 pun o capacitate mai mica rezultand astfel un pret mai mic de 600 RON, ceva de genu 400 RON. Trimit polita la societate cu pretul de 400 si la client modifica pe polita si in loc de 400 pun 600 RON cat s-au inteles cu clientul si astfel ei isi iau cei 200 RON pe care ii baga frumusel in buzunar. Eu am intrat in posesia politelor originale cele trimise la societate pentru care stiu sigur ca nu exista ceva corect pe ele. Pot sa le trimit cu anonim la societatile de asigurari care au fost inselate si la clienti?in care sa le arat si lor ce fac acele persoane si cum se imbogatesc?Mi-a spus cineva ca ei castiga si cate 2000 RON pe zi din ce fac. Masinile ce sunt pe firma sunt trecute pe persoana fizica cu un CNP aleator apoi pe polita clientului este pus CUI-ul firmei si pretul cu care s-a inteles cu clientul si avand in vedere ca pretul pe firma e mai mult decat dublu fata de persoana fizica sunt sume foarte mari de bani ce escrocheaza. Ce e de facut? Eu m-am hotarat sa trimit ca anonim politele la societati la politie la ziar sa afle lumea ce se face si cum se imbogatesc unii!
Cel mai recent răspuns: Sup3rsonik , utilizator 12:30, 1 Martie 2012
Nu va contrazic, insa mi se pare foarte ciudat ca ati reusit ce scrieti aici:

Eu am intrat in posesia politelor originale cele trimise la societate pentru care stiu sigur ca nu exista ceva corect pe ele.

Seamana a scenariu :)
am un prieten care lucreaza cu persoanele respective :) si eu lucrez tot in asigurari sunt in concurenta cu el ca sa zic asa...mi-a inscenat ca eu as fi facut asa ceva si apoi m-am documentat si am aflat ce face el! de aceea stiu ce face!
Intradevar afirmatia dumneavostra este putin "curioasa" ....
Pe de alta parte cred ca cei care fac acest lucru nu sunt constienti de repercursiuni. Pe langa faptul ca in cazul unei daune se va percepe plata diferentei de prima plus penalitatile de la data emiterii. Pe langa aceasta in anumite cazuri se poate inainta regres catre emitent pentru a recupera anumite procente din despagubirile acordate.
Asta in cel mai fericit caz.
Daca insa este diferenta intre persoana juridica si fizica atunci polita nu este valabila iar emitentul plateste toata dauna.
Acum... bineinteles... daca sunt asa numitii "tzepari" ... este lesne de inteles de ce procedeaza asa. Mai grav este ca exista repercursiuni asupra asiguratilor care nu au nici-o vina.
Eu am contactat departamentele de frauda ale societatilor in cauza si le voi trimite sa verifice politele. As putea implica eu politia sau cum as putea sa fac sa intre pe penal?
Puteti sa sesizati organele competente pentru ca pana la urma este o frauda ceea ce fac.
Mare atentie insa cu afirmatia
Am intrat in posesia unei metode alese de niste agenti de asigurari de a falsifica polite RCA la clienti
... sa nu va implice si pe dumneavoastra... este bine de stiut prin ce mijloace ati obtinut aceste informatii.
Pe langa aceasta puteti face o sesizare insotita de dovezi catre CSA pentru a se dispune retragerea autorizatiei. Ulterior societatilor de asigurari li se va interzice sa mai colaboreze si se va proceda la blocarea conturilor, astfel acestia nu vor mai putea emite.
... pot insa continua cu escrocheriile fara insa sa stie clientii daca sunt lasati sa isi faca treaba in locatiile unde sunt acum.... stiti doar ca romanul este inventiv.

Interesant este ca lucrati si dumneavoastra in acelasi domeniu :D ... asadar banuiesc ca este in interesul dumneavoastra sa "eliminati" concurenta.

Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Problema asigurare auto georgebabiuc1981 georgebabiuc1981 Buna seara! In anul 2014 am vândut o mașina cu contract de vânzare cumpărare, am fost la financiar si am dat omului certificat fiscal si tot ca avea ... (vezi toată discuția)
Anulare rca fotbalistul fotbalistul Am facut in dimineata asta un RCA printr-o firma care intermediaza pentru un broker. Adica o struto camila... care pe langa electronice, s-a pus sa vanda si ... (vezi toată discuția)
Pot actiona in judecata firma de asugurari? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema si v-as ruga mult sa-mi dati un sfat Sunt asigurat RCA la o societatea X, societate care \"din burta\" ma ... (vezi toată discuția)