avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare RCA

Am facut in dimineata asta un RCA printr-o firma care intermediaza pentru un broker. Adica o struto camila... care pe langa electronice, s-a pus sa vanda si mancare si sa faca si asigurari.
Dupa 3 ore primesc pe mail o factura, polita si o instintare de la broker.
Polita trebuia sa intre in vigoare de maine.
Struto camila la care am facut RCA-ul trebuia sa imi trimita polita cu un curier in seara asta.
Curierul ma suna pe la ora 18 sa imi spuna ca nu poate ajunge azi si o sa o livreze maine.
Asa ca sun si eu la struto camila la relatii clienti.
Persoana de acolo imi spune ca pot folosi polita primita pe mail. Doar ca acea polita nu are serie si numar. Toate datele sunt cenzurate.
1. Am voie sa circul cu aceasta polita cenzurata?

Am intrebat cine isi asuma raspunderea in cazul in care dau peste un organ, recalcitrant, care nu ma crede si imi da amenda, ridica numerele... etc... tot tacmul. Mi-a spus ca firma struto camila nu isi poate asuma aceasta raspundere.

Am cerut si anularea politei ca sa imi fac in alta parte.
Mi-au spus ca nu se poate face asa ceva. Iar daca fac asta, atunci firma struto camila o sa achite polita catre broker din banii ei iar eu nu imi voi putea face alta polita pt ca polita mea va aparea ca fiind activa.

Cat de normal e asta?
Cel mai recent răspuns: fotbalistul , utilizator 17:26, 11 August 2016
Suportati consecintele asumarii responsabilitatii incheierii unei polite RCA prin firma care intermediaza un broker
Puteati alege un asigurator serios cu care sa incheiati direct asigurarea,beneficiind de document legal de la momentul incheierii acesteia
V-as spune numele firmei... dar ma tem ca nu imi este permis sa fac asta aici. Este o firma foarte mare pe piata din Romania si prin vecini... si incepe cu E.
Am ales aceasta firma pt posibilitatea de livrare cu curierul, din cauza programului meu.
Pe langa faptul ca pierd o zi la asigurare.
Este oare legal sa nu pot renunta la aceasta asigurare mai ales ca nu am platit-o? Nu am semnat pt ea.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2016
fotbalistul, utilizator
Puteți verifica valabilitatea poliței în baza de date CEDAM accesibilă de pe site-ul ASFROMANIA.RO. Mai nou, organele judecătorești au decis că nu avem obligația prezentării dovezii asigurării, dar Poliția poate verifica on-line cum am indicat mai sus (mi s-a întâmplat și mie și polițistul avea smart-phone).

[ link extern ]

Succes!
Va multumesc pentru raspuns.
Dar din pacate azi dimineata cand am plecat pe cedam nu figuram cu RCA valabil.
Abia in jurul orei 12 a aparut pe site-ul cedam ca as avea asigurare valabila.
Daca plecam si eram oprit de politie cine isi asuma vina?
Brokerul spune ca nu e vina lui, ca eu nu am platit RCA-ul inca, desi am o polita emisa pe care nu o pot folosi in mod legal si nici alta polita nu imi pot face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 (doua) asigurari rca pe aceeasi masina despreasigurari despreasigurari Buna ziua, S-au incheiat 2 (doua) asigurari RCA pe aceeasi masina, proprietar persoana juridica. Ambele asigurari au intrat in vigoare de astazi. Pentru una ... (vezi toată discuția)
Rca 2010 tarife reduse . FlorinCristian FlorinCristian Buna ziua , Am o situatie neclara , datorita preturilor ridicate din acest an si vazand costurile politelor RCA pentru pensionari am decis ca autoturismul ... (vezi toată discuția)
Atentie la rca-urile false!!!!!!!!!! ContSters174925 ContSters174925 Mare atentie soferi!!!!...Au aparut si intermediari ce emit RCA-uri false...s-a intamplat in Buzau. La prima vedere pare imposibil asa ceva...dar pentru ... (vezi toată discuția)