avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... 2 (doua) asigurari RCA pe aceeasi masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

2 (doua) asigurari RCA pe aceeasi masina

Buna ziua,
S-au incheiat 2 (doua) asigurari RCA pe aceeasi masina, proprietar persoana juridica. Ambele asigurari au intrat in vigoare de astazi. Pentru una dintre cele 2 asigurari RCA s-a depus o cerere pentru anularea / rezilierea ei acum doua zile. Cererea s-a depus prin brokerul care a incheiat asigurarea. Asiguratorul nu a reziliat polita RCA, venind un simplu raspuns pe email "RESPINS" (fara niciun fel de explicatii, motive). Cum se poate totusi rezilia aceasta asigurare RCA pentru care a fost depusa cererea INAINTE de a intra in vigoare?

In baza de date Cedam apare doar cea de-a doua polita RCA (care este de fapt in regula, fara vreo cerere de anulare).

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.



Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 08:46, 8 Mai 2015
O plangere on-line pe site-ul www.asfromania.ro va ajuta la solutionarea problemei.

Succes!
Mukltumesc. Pe formularul online Petitie/Reclamare/Sesizare de pe site-ul asfromania.ro apare ca tip de petitie: reclamatie/sesizare , propunere , cerere de informatii. Si se refera la dosare de dauna. Probabil in alta Sectiune a site-ului?

In principiu, as dori sa stiu care ar fi baza legala pentru anularea politei RCA (mai ales pentru faptul ca exista 2 polite RCA pe aceeasi masina). Iar daca cererea de anulare a fost depusa inainte de intrarea in vigoare, ar trebui sa fie un motiv legal in plus?

Legal, pot exista 2 (sau mai multe) asigurari RCA pe aceeasi masina? ASF-ul cum ar trebui sa reactioneze (legal)?
Puteti considera reclamatie/sesizare, chiar daca nu e vorba de dauna.
Cererea de anulare se poate depune oricand, dubla asigurare e un motiv suficient. Cand scrieti ca S-au incheiat 2 (doua) asigurari RCA pe aceeasi masina, inteleg ca nu asiguratorul a incheiat voluntar cele doua asigurari, ci au fost solicitate prin cereri de asigurare. Ce asteptari aveti de la ASF pentru acest caz? Eu cred ca ASF va actiona in baza sesizarii Dvs. si cu siguranta se va solutiona favorabil pentru Dvs.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare rca fotbalistul fotbalistul Am facut in dimineata asta un RCA printr-o firma care intermediaza pentru un broker. Adica o struto camila... care pe langa electronice, s-a pus sa vanda si ... (vezi toată discuția)
Rca este obligatoriu dar in acelasi timp nu sunt lasat sa imi fac rca DomnDragos DomnDragos Am avut pana anul asta RCA obligatoriu la o companie de asigurari , ei mi-au facut o oferta de prelungire ,dupa care, dupa o saptamana cand trebuia sa platesc ... (vezi toată discuția)
Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)