avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA este obligatoriu dar in acelasi timp nu sunt lasat ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA este obligatoriu dar in acelasi timp nu sunt lasat sa imi fac RCA

Am avut pana anul asta RCA obligatoriu la o companie de asigurari , ei mi-au facut o oferta de prelungire ,dupa care, dupa o saptamana cand trebuia sa platesc imi spune ca fac parte din BlackList si ca nu imi mai poate incheia RCA. in condiitiile in care eu anul trecut nu am avut nici un accident iar acum un an si ceva am avut doua accidente minore dar pentru alta masina nu pentru asta ( sotia mea a fost lovita de alta persoana si eu ,tot cu alta masina , mi-a sarit un caine in fata si am lovit cainele.).
E legal sa ma refuze in conditiile in care RCA este obligatorie si ei mi-au facut o oferta dar s-au gandit ei ca imi sta mie mai bine in BlackList sa nu imi mai faca... iar eu o sa imi primesc amenzi pentru ca nu am asa ceva ... Pot face ceva ?

Multumesc Anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:52, 1 Aprilie 2015
Nu am auzit de o astfel de lista. Solicitati temeiul legal in baza caruia va refuza incheierea asigurarii sau mergeti la un alt asigurator.
Faceti o reclamatie la ASF si ANPC.
Nu puteti sa faceti la o alta companie?
nu am auzit pana acum de asa ceva........Mergeti la un broker de asigurari sa va oferteze si sa va incheie o polita de asigurare
Ba da pot ,asta am si facut , dar eram curios daca asa ceva e legal pentru ca eu unul consider ca s-a facut un abuz . Si poate pe mine nu m-a prejudiciat acum , poate doar orgoliul , dar altii care folosesc masina non-stop si isi desfasoara activitatea doar cu ajutorul masinii ar putea fi pusi intr-o situatie nu foarte placuta. SI sunt curios daca o astfel de lista : " Black List" e legala ? Iar daca asigurarea este obligatorie , compania de asigurari isi poate selecta clientul? exista o baza legala ?

Multumesc anticipat , daca stie cineva:-s
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
DomnDragos, utilizator
Sesizati ASF-ul. Nu cunosc vreo reglementare in acest sens. Imi inchipui ca acea "BlackListe" (lista neagra) cuprinde persoanele carora li se platesc daune dese si de valori mari. Dar pentru asemenea persoane exista sistemul "bonus-malus".
Solicitati explicatii de la respectiva societate de asigurari, sesozati ASF-ul si duceti-va la alta societate de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu conducerea asf privind rca HQM HQM Sunt momentan in litigiu cu ASF, in ceea ce priveste plata politelor RCA. Indiferent la ce companie ma asigur , trebuie sa scot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate ... radu 72 radu 72 buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate personala unui individ cu contract de vanzare cumparare incheiat la un birou de copiat ... (vezi toată discuția)