avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Frauda in asigurari, Fals si inselaciune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Frauda in asigurari, Fals si inselaciune

Buna ziua,
Am intrat in posesia unei metode alese de niste agenti de asigurari de a falsifica polite RCA la clienti. O sa va dau un exemplu ca sa aveti idee apoi sa imi spuneti daca procedez cum trebuie.Un client merge sa faca o polita RCA la ei. Sa zicem ca e un motor de 2.0 si RCA-ul costa 600 RON, pers.fizica. Aceste persoane incadreaza RCA-ul apoi la categoria handicap sau pensionar sau in loc de capacitatea 2.0 pun o capacitate mai mica rezultand astfel un pret mai mic de 600 RON, ceva de genu 400 RON. Trimit polita la societate cu pretul de 400 si la client modifica pe polita si in loc de 400 pun 600 RON cat s-au inteles cu clientul si astfel ei isi iau cei 200 RON pe care ii baga frumusel in buzunar. Eu am intrat in posesia politelor originale cele trimise la societate pentru care stiu sigur ca nu exista ceva corect pe ele. Pot sa le trimit cu anonim la societatile de asigurari care au fost inselate si la clienti?in care sa le arat si lor ce fac acele persoane si cum se imbogatesc?Mi-a spus cineva ca ei castiga si cate 2000 RON pe zi din ce fac. Masinile ce sunt pe firma sunt trecute pe persoana fizica cu un CNP aleator apoi pe polita clientului este pus CUI-ul firmei si pretul cu care s-a inteles cu clientul si avand in vedere ca pretul pe firma e mai mult decat dublu fata de persoana fizica sunt sume foarte mari de bani ce escrocheaza. Ce e de facut? Eu m-am hotarat sa trimit ca anonim politele la societati la politie la ziar sa afle lumea ce se face si cum se imbogatesc unii!
Cel mai recent răspuns: Sup3rsonik , utilizator 12:30, 1 Martie 2012
InsuranceLogistics a scris:

O solutie mai delicata ar fi sa luati legatura cu unii dintre asigurati... sa le puneti in vedere sa solicite chiar ei verificarea politelor de asigurare la societati. Au tot dreptul...
Ulterior acestia va pot sustine afirmatiile si puteti sesiza CSA-ul.

Dupa parerea mea, vor trebui anuntati toti posesorii de polite de asigurare emise in modul descris de dvs. Acestia vor trebui sa ceara organelor competente (parchet si politie) verificarea acestor polite de asigurare. Posesorilor unor asemenea polite trebui sa le explicati ca este in interesul lor sa ceara verificarea politelor si descoperirea falsurilor. In cazul in care se face uz de aceste polite de asigurare societatea de asigurare descopera falsul si refuza plata despagubirii. Intr-o asemenea situatie rezolvarea problemei este dificila, necesitand consum de timp, bani si nervi. Si nu intotdeauna rezultatul este unul favorabil.
Din motive de confidentialitate nu pot da niciun fel de amanunte, dar un dosar de dauna a fost respins la plata pe motivul ca in polita de asigurare era gresite cate o litera din numarul de identificare si din numarul de inmatriculare. In acest caz este vorba de neatentie la dactilografiere.
De la inceputul anului ma chinui sa fac ceva si nu am reusit...am facut plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 6 si toate plangerile au ajuns la Sectia 21 unde asta are relatii si s-au impotmolit iara treburile...Asta pe care il acuz are relatii la un anume [editat] care am inteles ca e mare sef pe Sector 6 si cum stiu ca de Craciun e mereu cu porcu la el..nu prea am sanse...totusi as putea sa depun o plangere mai departe impotriva Sectiei 21? Am motive si probe ca si-au incalcat drepturile legale si ca nu vor sa imi rezolve situatia.

[Editat - pe forum nu este permisa mentionarea numelor persoanelor fizice cu care aveti probleme. Multumesc pentru intelegere]

Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema asigurare auto georgebabiuc1981 georgebabiuc1981 Buna seara! In anul 2014 am vândut o mașina cu contract de vânzare cumpărare, am fost la financiar si am dat omului certificat fiscal si tot ca avea ... (vezi toată discuția)
Anulare rca fotbalistul fotbalistul Am facut in dimineata asta un RCA printr-o firma care intermediaza pentru un broker. Adica o struto camila... care pe langa electronice, s-a pus sa vanda si ... (vezi toată discuția)
Pot actiona in judecata firma de asugurari? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema si v-as ruga mult sa-mi dati un sfat Sunt asigurat RCA la o societatea X, societate care \"din burta\" ma ... (vezi toată discuția)