avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Activitate tom_bog

Activitate tom_bog

Răspuns la discuția incompatibilitate
Buna ziua,
Intrebarea mea este:
Poate detine functie de conducere un angajat contractual intr-o institutie, unde sunt si functionari publici?
Art 539 din Codul administrativ spune ca un contractual poate detine functie de conducere, dar nu stiu daca poate avea in subordine functionari publici.

Multumesc,
Răspuns la discuția incompatibilitate
Buna ziua,
Nu am un raspuns pt dvs, si eu sunt in cautarea unui raspuns si cred ca ma puteti ajuta.
Ati spus ca sunteti intr-un post de conducere si voiam sa va intreb daca aveti in subordine functionari publici sau doar personal contractual.
Multumesc,
Poate detine functie de conducere un angajat contractual intr-o institutie, unde sunt si functionari publici?
Art 539 din Codul administrativ spune ca un contractual poate detine functie de conducere, dar nu stiu daca poate avea in subordine functionari publici.
Merci!
buna seara,
va supun atentiei urmatoarea speta, in speranta ca ma puteti indruma:
- am achizitionat pe intreprindere individuala cu sediul in RO o masina din Germania (in 2017) si nu am platit TVA-ul la achizitie;
- intentionez sa vand masina catre un dealer din Belgia si nu stiu ce fel ii fac factura (cu TVA sau fara);
- pot sa-i vand masina fara TVA asa cum am cumparat-o eu? ce act (formular) trebuie sa ii dau?
- pana cand se transfera TVA-ul de la vanzator la vanzator?

multumesc anticipat!
Slava Domnului, in momentul de fata copilul este bine. Dar chinurile prin care a trecut si stresul pe care ni l-a produs noua parintilor acest episod, nu e usor de uitat, nici de povestit. Exista toate documentele medicale care demonstreaza ca acest copil a fost in stare grava. Nu a ramas cu sechele(sper ca nu sunt afectiuni ascuze), dar cred ca e normal ca cei vinovati pt infectare sa plateasca. Doar dupa ce sunt sanctinati se vor stradui sa se ingrijeasca mai bine. Daca nu li se intampla nimic, nu vor imbunatati nimic.

Multumesc,
Buna ziua,

As avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu o situatie petrecuta recent intr-un spital privat.
Am internat copilul cu o viroza si dupa externare m-au contactat si mi-au spus ca din ultimele analize reiese ca bebelusul are stafilococul auriu in sange. Au urmat momente grele, investigatii invazive si periculoase, schema de tratament cu multe antibiotice si in cele din urma am pus copilul pe picioare intr-un spital de stat.
Cei de la privat au recunoscut ca la ei s-a produs infectarea dar spun ca intr-o statistica mondiala asa ceva e normal si nu poate fi prevenit. Mi-au propus o intelegere si as dori sa stiu ce pot face daca nu sunt de acord.
Cum le pot cere asigurarea spitalului/medicului pentru astfel de cazuri, ce daune morale si care este procedura pentru calcularea lor, cum ma asigur ca pe viitor ei vor plati in cazul in care vor exista repercusiuni ale acestei infectari (de exemplu: daca copilul devine imun la antibioticele luate sau daca artrita dezvoltata la umar va reaparea mai tarziu)?
Care este pozitia instantelor in cazurile de infectii luate din spital?

Multumesc,
un simplu exemplu de ce se poate face cu datele pe care le declini la acest recensamant, ar fi formularul 2%. cereceteaza putin si vezi ce poate face o minte inteligenta.
justificarea lor de solicitare a CNPului pt a nu ne declara de 2 ori este cretina. ce castig am eu sa ma las recenzat de 2 ori. imi da un premiu la sfarsit? bonuri de masa?
eu nu o sa dau CNPul si o sa fac o notificare la Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).