avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Activitate iuzer

Activitate iuzer

anatiti a scris:

Putea sa va scoata gresia si faianta ca este mobile.

Pai, daca gresia si faianta este mobile, atunci si caramizele este tot mobile si deci putea sa ia si casa caramida cu caramida.

Sanitarele montate sunt obiecte fixe/imobile/imobilizate.


bunuri imobile = lucruri care au o aşezare fixă, stabilă şi care, aşadar, nu pot fi mutate dintr-un loc în altul, fără să-şi piardă destinaţia iniţială sau identitatea.

/.../ prin natura lor (în cazul cărora imobilitatea, fixitatea, stabilitatea reprezintă o trăsătură ce ţine de specificul existenţei lor şi nu constituie doar o ficţiune creată prin dispoziţia legii;
din această categorie fac parte pământul şi toate lucrurile care, în mod natural sau artificial, sunt încorporate lui: clădiri, conducte de apă sau gaze naturale, arbori şi fructele lor necu-lese etc.
/.../ prin destinaţia lor (care sunt mobile prin natura lor, dar pe care legea le declară imobile atunci când, prin voinţa proprietarului, devin accesorii ale unui imobil prin natură.
/.../ precum şi bunurile cărora proprietarul le-a stabilit o aşezare fixă perpetuă, unindu-le atât de strâns cu un fond, încât nu pot fi desprinse de acesta fără să se deterioreze fondul respectiv, de exemplu, ornamentele prinse în ghips sau în ciment pe faţada unei clădiri etc.

Asadar, sanitarele fixate/fixe pot fi considerate bunuri imobile. Prin natura, destinatie, identitate, functie, asezare fixa perpetua.

Sanitarele pot fi considerate bunuri mobile? Ma gandesc ca omul nu se poate plimba cu wc-ul sau chiuvetele prin casa, sa le puna oriunde dupa bunul plac si in acelasi timp sa-si mentina si functia+destinatia lor de baza. Adica, acolo unde le pui, acolo le e locul. Unul fix.
Răspuns la discuția Succesiune dupa sora
Pai si inteleg ca daca de exemplu tatal meu nu da nici un semn un an de acum incolo (si nici nu da dovada de fapte sau actiuni care sa-l califice in fata legii cum ca accepta tacit calitatea de mostenitor), rezulta de aici ca daca dezbatem mostenirea dupa 2 ani, atunci tata nu mai are ce sa caute la dezbatere?
Buna ziua,

Sora mea a decedat luna aceasta. Avand in vedere ca dupa noul cod civil s-a prelungit termenul de succesiune de la 6 luni la 1 an, nu mai exista o asa mare graba si de aceea profit si eu de ragaz ca sa ma mai pot informa.
V-as ruga sa ma lamuriti cum se face partajul in cazul nostru, mostenitorii fiind: tatal meu, ca ascendent in viata (mama a murit demult) iar ca si colaterali suntem eu si un frate vitreg (frate de mama), care provine din a doua casatorie a mamei mele. Sora a fost casatorita, dar a divortat cu ceva ani in urma, deci fostul sot este exclus din lista de mostenitori. Nici copii n-au avut.
In plus, va rog sa-mi spuneti care-i treaba mai exact cu acest termen de 1 an. Adica ce se intampla daca nimeni nu cere dezbaterea (nu revendica ceva)? Parca mai era ceva in codul civil referitor la cei ce se ingrijesc de gospodarie pe perioada in care nu s-a deschis succesiunea.
Cu multumiri!