tudorvaleriu a scris:
1. Pentru a intra in CCC2 si a primi indemnizatia aferenta trebuie sa vi se suspende contractul individual de munca.
2. Eu stiu ca indemnizatia pentru copilul cu handicap nu are legatura cu indemnizatia pentru CCC asa ca se pot cumula cele doua.
3. Cine v-a spus ca nu se poate sa va spuna temeiul legal.
4. Intrebati si la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Dupa cum ati spus, AJPS a confirmat, si m-am uitat si in actele normative de rigoare:
Cf. Legii 448/ 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap am dreptul sa optez fie pentru a fi angajat ca asistent personal fie pentru a primi indemnizatie lunara pentru ingrijirea copilului cu grad de handicap (art. 42, al. (4)).
Pentru a intra in CCC2 trebuie ca dupa cele 42 de zile de obligatorii de concediu sa mi se intrerupa contractul individual de munca ca asistent personal si sa optez (la DGASPC) pentru acea indemnizatie mentionata mai sus.
Cf. Codului fiscal in vigoare, indemnizatia de drept acordata in baza art. 42, al. (4) din Legea 448 / 2006, alaturi de alte indemnizatii lunare si drepturi cuvenite copilului cu grad de handicap reprezinta venituri neimpozabile, deci se cumuleaza cu indemnizatia pt CCC2.
Cu actele obtinute in pasii de mai sus ma prezint la AJPS la biroul pentru indemnizatii CCC si voi putea primi indemnizatia pt CCC2, fiind in acord cu legea.
Cum spuneam, daca nu imi raspundeati dvs., nu stiam unde sa ma duc si ce legislatie sa caut. Va multumesc inca o data pentru ajutor.