avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate George_M

Activitate George_M

Buna ziua,

sunt un importator de decofrol. si am aflat ca trebuie sa completez Anexa 22 pentru scutirea de accizare. chiar trebuie sa dau spre completare aceasta declaratie?
Care ar trebui sa fie incadrarea vamala pentru acest produs?
aveti mai jos un link (strict orientativ) cu un astfel de produs.
[ link extern ]

Ma puteti lamuri in baza legislatiei?

* decofrol= ulei mineral pentru ungerea cofrajelor (in constructii) pentru a se desprinde usor de pe beton.

Va multumesc.
Intentionez sa import din afara UE cofraj (constructii) care este produs conform altor standarde decat cele europene.
Intrebarea este strict pe parte de documentatie tehnica necesara. Nu este referitoare la eventuale documente financiar-contabile.

Ce documente mi-ar trebui ca sa pot vinde in Romania produsele importate?
Spre exemplu stiu ca producatorul imi poate da un manual de utilizare si o declaratie de conformitate, insa in baza standardelor acelei tari (ex: Rusia).

Multumesc.
Multumesc pentru clarificari.
O ultima intrebare as mai avea: ce sanctiuni s-ar putea aplica in cazul unui astfel de abuz (exceptand, evident anularea dreptului asupra respectivului domeniu)? Fiind vorba, ma gandesc, de deteriorarea imaginii unei firme.
1. Mergand pe acest principiu, daca as fi fost primul detinator al domeniului coca-cola.ro as fi fost 100% indreptatit sa-l detin si sa-mi creez un magazin online de ...biciclete (ca exemplu)?
2. Cum vi se pare comportamentul firmei Q din prezentarea de mai sus?
3. Care ar fi acele conditii stricte pe care firma ar trebui sa le indeplineasca?
Buna ziua,

voi fi cat se poate de succint:
"inculpata" - firma care a inregistrat si detine domeniul in discutie: Q
"victima" - firma internationala care are sediu si in Romania: A

Firma A: a fost si este o firma de renume mondial si chiar in Romania in domeniul sau. in Romania este din 1998!
Firma Q: in 2002 cumpara domeniul A.ro (exact numele firmei .ro). firma Q este un fel de pagini aurii online pe domeniul in care activeaza si firma A.
In 2005 firma Q contacteaza firma A pentru colaborare, adica strict pe partea de promovare a datelor de contact ale firmei A in site-ul firmei Q.
Contractul se deruleaza in perioada 2005-2008. In aceasta perioada firma Q informeaza firma A(zic eu neoficial, intrucat nu exista contract sau document oficial din care sa reiasa acest lucru) ca drept bonus se ofera sa creeze domeniul A.ro care sa directioneze vizitatorii catre A.com.
In 2008 s-a incheiat orice colaborare cu firma Q, insa A.ro a continuat sa directioneze catre A.com. tot in 2008 s-a propus firmei A sa plateasca o taxa lunara pentru mentinerea domeniului .ro. Firma A a refuzat un astfel de contract la momentul respectiv.
In 2013 firma A a luat legatura cu Q in ideea de a prelua in mod corect si oficial domeniul A.ro. In acel moment firma Q a pretins o plata retroactiva de 8-9eur/luna pentru toata perioada 2009-2013 + pentru perioada urmatoare pentru care se dorea contractul. Au refuzat vanzarea pentru aprox 90eur a domeniului (propunere venita din partea firmei A).
Motivatia firmei Q la aceasta propunere: firma Q oricum castiga de pe urma A.ro (fara sa vina macar cu o alta propunere de vanzare!). In final s-a renuntat si in 2013 la orice discutie cu firma Q.
In 2015 firma Q, in urma unor discutii telefonice in care a fost rugata sa schimbe adresa de redirectionare (intervenisera ceva modificari la adresa A.com/romania), a inlocuit redirectionarea cu o pagina in constructie cu o asa-zisa firma din cu totul alt domeniu. In acest moment pe A.ro apare: A - forum roman in fotografie; pagina in constructie.
Consider acest lucru ca afectand imaginea firmei A, in primul cand pentru ca A este o denumire de referinta in domeniul sau, iar A.ro este o adresa web mai mult decat intuitiva pentru cei care doresc sa caute info despre firma A, mai ales ca in toata aceasta perioada a dus vizitatorii exact unde trebuia!
Desi avem de cativa ani domeniul A-ro.ro, clientii firmei A sunt tentati sa intre la A.ro.
Mai mentionez urmatoarele:
- faptul ca firma A are marca inregistrata international inca din anii '70-'80.
- din 2005 pana in 2015 A.ro a directionat tot timpul catre locatia corecta (A.com/ro)
- consider ca orice serviciu care nu se plateste se inchide complet, nu functioneaza pentru a se pretinde plata pentru servicii prestate
- pe una din facturile din 2008 apare la adresa site-ului: www.A.ro insa doar la antetul firmei A (unde sunt mentionate datele firmelor). In rest nu se face nicaieri vreo referire - nici macar ca acesta a reprezentat vreun bonus.

Care ar fi pasii pentru a obtine domeniul?

Multumesc!
Buna ziua,

Un prieten si-a luat un domeniu web de la o firma X si un spatiu web la firma Y.
Zilele trecute a observat ca un site (care prezinta statistici referitoare la diverse alte site-uri) a publicat printre altele si datele personale ale prietenului meu (nume,adresa de domiciliu, telefon...).
A contactat una din firmele de mai sus si raspunsul lor a fost:
"Datele proprietarului unui domeniu sunt vizibile pe internet atat timp cat nu este achizitionat un serviciu de protectie ID , acest lucru se face la firma de unde este cumparat numele de domeniu."

Acest tip de date nu ar trebui sa fie implicit protejate?
Ce s-ar putea face in aceasta situatie?

Multumesc!
George
de aici concluzia ca ceea ce este valabil ca documentatie in tara de origine, ar trebuie sa fie valabil si in Romania.

Multumesc.
Buna ziua,

Intentionez sa import o schela de lucru din Germania, insa nu-mi este totul clar in ceea ce priveste legislatia (privind importul de astfel de bunuri) si documentatia insotitoare necesara.

1. Pe langa instructiuni de utilizare, declaratie de conformitate din partea producatorului, calcule statice care sa ateste aceasta documentatie mai trebuie alte documente (de care ar avea nevoie clientul)?
2. In acest caz (avand in vedere ca Germania este in UE) mai este nevoie de o agrementare (suplimentara) din partea ICECON? Sau alte atestari/agrementari?
3. Este vreo diferenta intre statutul de dealer (simplu importator) si filiala in Romania a unei firme (dpdv al atestarii produselor)?

Multumesc!
George
Filiala unei firme din UE aduce in tara produse cu instructiuni traduse, insa declaratia de conformitate (dupa caz si pt marcajul CE) este in engleza.
Trebuie sa fie si declaratia de conformitate in lb romana, sau nu este necesar? Daca da, unde este specificat acest lucru?

Multumesc!
George


P.S.
Tot ce stiu este ca in ordonanta 21/1992 art.20 pct.5) este mentionat faptul ca instructiunile trebuie sa fie in lb romana (si este logic), dar de declaratii de conformitate si alte eventuale atestari, nu se mentioneaza nimic.