Multumesc foarte mult pentru raspuns, am fost la un avocat care mi-a zis ca intrucat avem actul de vanzare cumparare pentru 1000 m va fi luat in considerare acesta la succesiune. Va rog sa-mi spuneti care modalitate de intrare in legalitate pentru cei 1000 mp. este mai scurta ca perioada de timp - ordinul prefectului sau uzucapiune cum am citit in forum (sau nu e cazul). Am vrea sa dezbatem succesiunea si mi-e teama sa nu treaca cele 6 luni.
Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie:
Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa pe acest teren (in 1966). In 1983 moare bunicul. Se dezbate succesiunea . Iata ce scrie in cert. mostenitor din 1983: “Bunuri imobile: Cota indiviza de ½ din imobilul situat in.... compus dintr-o casa de locuit cu 2 camere, sala si dependinte, teren in suprafata de 250 mp. cf. Art. 5 din Statutul CAP si Legea 58/1974, bun comun dobandit cu actul de vanzare autentificat sub nr....../1965, la Notariatul.... Cealalta cota de ½ apartine sotiei supravietuitoare.
MOSTENITORI:
1. ..... (bunica) in calitate de sotie ii revine cota de ¼
2. ..... cu acelasi domiciliu, in calitate de fiu ii revine cota de ¾.
Sunt straini de succesiune prin renuntare sau cf. Art. 700 Cod Civil:
....................
.................... (fratii).
Acum o luna a murit tatal meu (fiul mostenitor a ¾ din imobil). Vrem sa facem succesiunea. Va rog sa-mi spuneti daca in prezent ¾ partea tatalui meu reprezinta ¾ si din cei 1000 mp. cf. act vanzare cumparare din 1965? De ce in 1983 nu s-a facut succesiunea si pe 1000 mp. Ce putem face in continuare? Multumesc
Stie cineva o baza legala care sa reglementeze modul de eliberare a echipamentelor din service? Suntem o s.c. si vrem sa introducem in procesul verbal pt. echipamentele intrate la noi pentru reparatii, urmatoarea nota: ''neridicarea echipamentelor in termen de 30 de zile de la data notificarii in scris privind finalizarea reparatiei absolva societatea noastra de orice raspundere, echipamentele fiind considerate abandonate'' . Vrem sa evitam aglomerarea cu echipamente pe care beneficiarii nu mai vin sa le ridice din diverse motive. Exista vreo lege sau reglementare care sa ne interzica aplicarea acestei conditii?