avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate sorinakiss

Activitate sorinakiss

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Persoana juridica (SRL), am inchiriat in baza unui ctct. de inchiriere bunuri, mobilier HORECA catre o alta societate comerciala, care si-a desfasurat activitatea de club intr-un spatiu inchiriat de la un tert, persoana juridica.
Locatarul (societatea careia i-am inchiriat bunurile) dispare intr-o noapte lasand bunurile in spatiul inchiriat. Proprietarul de drept al spatiului, in urma notificarilor prin care am solicitat sa ne aprobe sa ne ridicam bunurile, refuza accesul sa ne ofere accesul in spatiu pentru acest lucru, desi i-am adus dovezi ca firma noastra este proprietara exclusiva a acestora! Mai mult a incheiat si inregistrat un Proces-verbal in care recunoaste ca bunurile se afla in spatiul acestora! Locatarul nu s-a prezentat la conciliere motiv pentru care in baza prevederilor contractuale, contractul a fost reziliat unilateral.
Ma poate indruma cineva, daca depunerea unei plangeri penale in baza art 213 cod penal (abuz de incredere) ar fi indicata ?
Discuție OUG 15/2002
Legat de PVCC a celor de la CNADR S.A... pot cere, pe langa amenda in sine si "taxa de instiintare" de... 28 de euro unei alte societati comerciale ,(in cazul meu autoturismul in cauza este inmatriculat pe firma), fara a emite o factura pentru acest lucru?Contabilii ce spun despre acest aspect? Ba mai mult, pentru astfel de servicii, nu ar trebui emisa factura chiar in baza unui contract???