avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestrare bunuri sau abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestrare bunuri sau abuz de incredere?

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Persoana juridica (SRL), am inchiriat in baza unui ctct. de inchiriere bunuri, mobilier HORECA catre o alta societate comerciala, care si-a desfasurat activitatea de club intr-un spatiu inchiriat de la un tert, persoana juridica.
Locatarul (societatea careia i-am inchiriat bunurile) dispare intr-o noapte lasand bunurile in spatiul inchiriat. Proprietarul de drept al spatiului, in urma notificarilor prin care am solicitat sa ne aprobe sa ne ridicam bunurile, refuza accesul sa ne ofere accesul in spatiu pentru acest lucru, desi i-am adus dovezi ca firma noastra este proprietara exclusiva a acestora! Mai mult a incheiat si inregistrat un Proces-verbal in care recunoaste ca bunurile se afla in spatiul acestora! Locatarul nu s-a prezentat la conciliere motiv pentru care in baza prevederilor contractuale, contractul a fost reziliat unilateral.
Ma poate indruma cineva, daca depunerea unei plangeri penale in baza art 213 cod penal (abuz de incredere) ar fi indicata ?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 23:42, 26 Noiembrie 2011
Ati putea intenta o actiune in revendicare a bunurilor impotriva proprietarului spatiului unde se afla bunurile si care refuza restituirea acestora si o plangere pentru infractiunea de abuz de incredere impotriva societatii careia i-ati inchirat bunurile.
In speta este vorba despre un litigiu civil, nu despre o infractiune. Mergeti in instanta civila pt a va recupera bunurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere roxadi2000 roxadi2000 Buna ziua, Sunt administratorul unui srl.In urma cu 3 luni am incheiat un contract de inchiriere pt un spatiu , convenind cu proprietarul asupra sumei de ... (vezi toată discuția)
Subiect: privilegiu locator econsultant econsultant in speranta ca ma puteti ajuta, ma adresez voua cititorilor cu o speta destul de interesanta. In 2008, societatea la care eram administrator a incheiat un ... (vezi toată discuția)
Privilegiu locator econsultant econsultant in speranta ca ma puteti ajuta, ma adresez voua cititorilor cu o speta destul de interesanta. In 2008, societatea la care eram administrator a incheiat un ... (vezi toată discuția)