Sunt administratorul unui srl.In urma cu 3 luni am incheiat un contract de inchiriere pt un spatiu , convenind cu proprietarul asupra sumei de 300 RON /luna.La incheierea contractului s-a achitat cu titlu de garantie echivalentul a 700 de euro.La sfarsitul lunii martie am cerut incetarea contractului ( in conformitate cu prevederiel contractuale).Din ziua urmatoare nu mi s-a mai permis accesul in acel spatiu( de catre proprietar prin inlocuirea yalelor).In spatiu a ramas mobilier (proprietatea societatii) si alte bunuri in valoare totala de aprox 5000 ron.Pt buna desfasurare a activitatii , societatea are nevoie de acele bunuri, lucru care nu e permis de catre proprietar.Intrebarea mea ar fi care ar fi calea legala cea mai rapida de a recupera acele bunuri?
daca ati reziliat contractul, insa mai aveati de stat un numar de zile conform contractului, presupun, pentru ca nu ati zis acest lucru, puteti face in primul rand o plangere penala pentru violare de domiciliu. practica o permite si au fost condamnari pe spete asemanatoare.
Pai, mai aveati datorii de platit propietarului respectiv, cum sa va retina bunurile fara nici un motiv, ce zice respectivul propietar care va inchiriat spatiul ? Puteti sa faceti plangere penala impotriva lui.
se poate merge si pe abuzul de incredere care face parte din categoria infractiunilor contra patrimoniului
( avutului personal sau particular sau public), asezate in t. III, art. 213, C, pen., partea speciala si consta in insusirea unui bun mobil ala altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept, ori refuzul de a-l restitui.