avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: o societate de leasing are un client care nu mai plateste si refuza sa predea masina, contractul fiind reziliat si clientul somat sa predea masina. Se poate depune plangere penala in acest caz? daca da, sub ce infractiune? ma poate ajuta cineva cu un model? unde trebuie depusa plangerea?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Av. Marian Bîrlădeanu , Avocat 12:08, 28 Octombrie 2009
Infractiunea de abuz de incredere e incidenta, parchetul/politia putand fi sesizate in termen de 2 luni de la data savarsirii activitatii infractionale.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Puteti face plangere , asa cum a spus si colega Ioana, pentru abuz de incredere.
Abuzul de incredere este fapta unei persoane de a-si insusi un bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui.
Plangerea prealabila(este in acest caz o conditie de punere in miscare a actiunii penale) se poate introduce in termen de 2 luni de la data cand persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.

DOMNULE PRIM-PROCUROR,

Subsemnatul(a) ............., domiciliat(a) in .............., formulez:
PLANGERE PREALABILA DE PUNERE IN MISCARE A ACTIUNII PENALE
impotriva faptuitorului ..............., domiciliat(a) in .............. pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 213 cp. pen., comisa la data de .............
De asemenea, cer obligarea respectivului(ei) la plata despagubirilor civile in suma de ....... lei, cat si la cheltuielile judiciare pe care le voi efectua.

In fapt, la data de s-a incheiat contract d leasing, etc etc
In drept, fapta constituie infractiunea de abuz de incredere prev de 213 Cp
Dovada plangerii o fac cu contract de leasing, martori etc....
Data
Semnatura,
DOMNULUI PRIM-PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA ................
Judetul ..........................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plangere penala sindicalistul sindicalistul pote depune plangeri penale pentru infractiunea de Fals - art 289 si 292 CP si infractiunea de Abuz in serviciu art 246 CP DUPA perioada chiar daca a trecut ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? DanyD DanyD Administratorul unei SC SRL a incheiat un contract de leasing cu o anumita SC, persoana juridica devenind astfel utilizatoarea unui autoturism. Fiindca nu mai ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)