avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere?

Administratorul unei SC SRL a incheiat un contract de leasing cu o anumita SC, persoana juridica devenind astfel utilizatoarea unui autoturism.
Fiindca nu mai avea posibilitatea sa achite ratele lunare a gasit o alta persoana (fizica de aceasta data) care sa preia cumva acest contract.
In acest sens a fost incheiat in forma autentica un antecontract de vanzare cumparare prin care promitentul cumparator se obliga sa achite toate ratele pana la finalul contractului iar promitentul vanzator se obliga sa-i predea la data incheierii contractului autoturismul iar dupa achitarea ntegrala a ratelor sa-i faca si contractul de vanzare-cumparare.
Dupa primirea autoturismului, promitentul cumparator a achitat doar o rata si a disparut!

Acum finantatorul cere bunul inapoi, deoarece nu au mai fost achitate ratele si in acelasi timp a facut si plangere penala impotriva utilizatorului, respectiv administratorului SC SRL cu care a incheiat contractul de leasing.

Cum se poate apara administratorul impotriva acestor acuzati atat timp cat masina nu mai este la el si nu are cum sa o restituie?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 09:32, 29 Noiembrie 2013
firma de leasing a fost implicată în vreun fel în contractul dintre SRL și persoana fizică?
Nu, dar administratorul SRL-ului a depus copia dupa acest antecontract de v-c in dosarul de executare silita deschis de finantator cat si o adresa prin care a aratat toata situatia.
prea târziu.
cred că administratorul nu a citit foarte bine contractul de leasing. pun pariu că e pe acolo pe undeva o clauză care împiedică SRL-ul să înstrăineze autoturismul. cel puțin nu fără acordul societății de leasing. iar notarul ăla de a încheiat contractul de vânzare-cumpărare ce-o fi fost păzind? ori s-a mulțumit doar să bage banii la teșcherea?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
gicu13, utilizator
Nu se poate apara nici cum.
Relatiile contractuale sunt doar intre firma de leasing si SRL-ul care a luat autoturismul.
De acord cu dvs. dar...vorbim totusi de obiectul material al infr. prev.si ped. de art. 213 Cp, respectiv bunul mobil apartinand altuia trebuie sa fie detinut de faptuitor sub orice titlu.
In speta de fata bunul se afla in detinerea altei persoane decat cea impotriva careia s-a formulat plangerea penala.
Daca avea sau nu avea voie sa instraineze bunul obiect al contractului de leasing consider ca astea sunt discutii de natura civila.

Alte discuții în legătură

Plangere penala Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: o societate de leasing are un client care nu mai plateste si refuza sa predea masina, contractul fiind ... (vezi toată discuția)
Art 213 din codul penal Cati L. Cati L. Buna ziua, Firma la care lucrez a semnat un contract pentru achizitionarea unei imprimante profesioniste. Conform contractului trebuia platit un avans si ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)