Buna ziua!
Am incheiat un contract de inchiriere ptr un anumit spatiu. In fiecare luna propietarul venea sa incaseze banii ptr plata utilitatilor. La un moment dat am primit o instinare de reziliere contract intrucat nu am efectuat plata utilitatilor. A doua zi , ducandu-ma la spatiul respectiv , am constatat ca propietarii intrasera "abuziv" si prin efractie in spatiul inchiriat de mine , interzicandu-mi ca eu sa mai intru , chiar sa-mi pot lua anumite obiecte personale/banii/ acte din incinta spatiului. Mentionez ca in spatiu se aflau bunuri personale, aparatura, bani, obiecte de colectie , mobilier, etc.
Doresc sa aflu urmatoarele:
- are un drept propietarul sa intre in acel spatiu fara acordul meu , chiar daca a reziliat contractul fara stirea mea.???
-mentionez ca nu am primit nici o sesizare de plata cu termen de la propietari
-cum imi pot recupera bunurile , bani etc, care se aflau in incinta spatiului, propietarul declarand ca nu a gasit nimi???
-POATE INTRA IN SPATIU FARA EXECUTOR JUDECATORESC???
Buna ziua,
Va trebui, daca nu va intelegeti omeneste, sa-l actionati in instanta atat in civil cat si in penal.
Este o treaba delicata si de lunga durata dar cu mari sorti de izbanda.
Legal este violare de domiciliu sau tulburare de posesie, functie de felul spatiului.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Am facut plangere penala la politie ptr tulburare de posesie, violare de domiciliu, distrugere. Daaaar.... propietarii aduc o nota de la circa financiara ca " CONTRACTUL DE INCHIRIERE ESTE REZILIAT" si ca au tot dreptul sa intre in acel spatiu.
Ma intereseaza : chiar daca acest contract era reziliat ( fara stirea mea) , propietarii aveau DREPT sa intre in acel spatiu, mai ales ca stiau ca detin bunuri???