da.. m am interesat si oficializarea casatoriei nu se face la ambasada romaniei in cipru ci la primaria din nicosia, in consecinta am nevoie de supralegalizarii?????
la ambasada o sa merg, desigur. si aici este nevoie de toate aceste acte ? ma refer la actele care imi trebuie mie, cetatean roman fiind.
trebuie neaparat sa am pasaport?
vreau sa precizez ca noi dorim dupa casatorie sa plecam in cipru, acolo unde el este inca student si este si angajat. dupa absolvirea facultatii, in luna iunie, el isi va pierde dreptul de sedere legala pe teritorul ciprului.vreau sa stiu daca el va sta legal in cipru in urma casatoriei cu mine si daca va avea dreptul la libera circulatie in romania sau in oricare alta tara UE. deci deocamdata nu dorim sa stam impreuna in romania ci in cipru, si vrea doar sa poata veni in tara fara a mai avea nevoie de viza. daca depunem actele pentru rezidenta in ro, vom putea sa locuim in cipru ?
buna ziua. Am cateva intrebari legate de acordarea cartii de rezidenta.. In decembrie vreau sa ma casatoresc cu iubitul meu cetatean din bangladesh dar care este student si are si un loc de munca in cipru. El a mai fost in romania cu viza de scurta sedere. Vreau sa stiu cee act i se elibereaza automat, desigur prin depunerea cererii ( permisul de sedere permanenta sau cartea de rezidenta ??)in urma casatoriei cu mine, cetatean roman. Stiu ca in vederea obtinerii acestui act se sustine un interviu si vreau sa stiu cam cat dureaza pana se acorda acest act, pentru ca el nu poate sta f mult in romania pentru ca viza nu ii permite si el si lucreaza acolo. Astept un raspuns. Va multumesc !