avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate LexyaAlexya

Activitate LexyaAlexya

Buna,
In urma divortului pronuntat in decembrie 2011, intelesesem ca hotararea judecatoreasca va fi trimisa prin posta la adresa de domiciliu. Intre timp, am plecat din tara si de curand am aflat ca se poate intra in posesia hotararii doar dupa solicitarea in scris a acesteia Judcatoriei unde s-a pronuntat divortul.

As vrea sa stiu: este un termen limita in care trebuie sa faci aceasta solicitare? Iar schimbarea actelor depinde de data pronuntarii hotararii, sau doar de data in care intru in posesia hotararii definitive? Din cate am inteles, schimbarea cartii de identitate trebuie facuta in termen de 15 zile de la data primirii hotararii definitive si irevocabile. Sa inteleg ca nu depinde deloc de data la care aceasta hotarare a fost pronuntata (decembrie 2011)?

Multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu cum pot demonstra in fata legii ca un cutit este de vanatoare? Unde pot gasi normele de incadrare a armelor de vanatoare?

Va multumesc!
Răspuns la discuția divort prin acord
Multumesc.
Răspuns la discuția divort prin acord
Noi deja am depus cererea la judecatorie. Vrem insa sa renuntam la divort. Intrebam doar in cazul in care ajungem din nou in aceasta postura, daca putem recurge din nou la procedura divortului de comun acord, fara martori, explicatii detaliate etc. Din cate stiu, la notar, aceasta procedura poate fi acceptata o singura data.
Răspuns la discuția divort prin acord
Multumesc pentru raspuns. Instantei ne putem prezenta de cate ori dorim in aceleasi conditii? Nu dorim ca divortul (in cazul in care el s-ar produce), sa fie pronuntat din vina unuia dintre noi, ci absolut din vina comuna. Civilizat, cu alte cuvinte.
Buna ziua,
Eu si sotul meu am decis sa divortam; intelegandu-ne, am ales calea divortului prin acord, la judecatorie. Termenul fixat este intr-o saptamana. Totusi, am vrea sa mai acordam casniciei noastre o sansa. As vrea sa stiu daca ne impacam, termenul trece si ulterior ajungem la concluzia ca nu mai putem continua, totusi, casnicia, putem depune o noua cerere de divort prin acord, sau trebuie sa parcurgem pasii divortului normal (un reclamant, un parat).
Va multumesc!