avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Activitate corrinuta

Activitate corrinuta

Tatal meu a decedat acum cativa ani.Suntem 2 copii si mama.Vrem sa obtinem certificat de calitate de mostenitor fara bunuri in masa succesorala.Ce acte sunt necesare.? Putem sa mergem la orice notar din tara ?
multumesc !
Sotul meu a murit acum cativa ani.El are o sora care locuieste in Bucuresti. Am deschis succesiunea in localitatea unde a decedat sotul meu, la vreo 60 km de Bucuresti.Sora sotului nu s-a prezentat din motive de sanatate ,este batrana, in schimb ne-a transmis ca nu are pretentii la nimic, nu are nevoie de nicio mostenire.Daca o chemam in judecata tot nu se prezinta.Ce ma sfatuiti sa fac? Vreau sa rezolv problema succesiunii pt. ca am un copil cu probleme de sanatate si eu sunt destul de batrana si nu vreau sa-l las pe drumuri.Daca cumnata mea merge la un notariat in Bucuresti si da o declaratie ca renunta la masa succesorala pot sa rezolv problema succesiunii? Sau ce ma sfatuiti sa fac ? Cumnata nu se poate deplasa pe distanta lunga.Ce alte parghii legale exista pentru a rezolva aceasta problema? Va multumesc anticipat!
Subliniez ca nu s-a facut succesiunea nici dupa decesul parintilor sotului si deci cumnata trebuie sa participe la sucesiune pt ca dupa parintii ei nu s-a rezolvat problema succesiuni. Cum procedez?