Sotul meu a murit acum cativa ani.El are o sora care locuieste in Bucuresti. Am deschis succesiunea in localitatea unde a decedat sotul meu, la vreo 60 km de Bucuresti.Sora sotului nu s-a prezentat din motive de sanatate ,este batrana, in schimb ne-a transmis ca nu are pretentii la nimic, nu are nevoie de nicio mostenire.Daca o chemam in judecata tot nu se prezinta.Ce ma sfatuiti sa fac? Vreau sa rezolv problema succesiunii pt. ca am un copil cu probleme de sanatate si eu sunt destul de batrana si nu vreau sa-l las pe drumuri.Daca cumnata mea merge la un notariat in Bucuresti si da o declaratie ca renunta la masa succesorala pot sa rezolv problema succesiunii? Sau ce ma sfatuiti sa fac ? Cumnata nu se poate deplasa pe distanta lunga.Ce alte parghii legale exista pentru a rezolva aceasta problema? Va multumesc anticipat!
Subliniez ca nu s-a facut succesiunea nici dupa decesul parintilor sotului si deci cumnata trebuie sa participe la sucesiune pt ca dupa parintii ei nu s-a rezolvat problema succesiuni. Cum procedez?
Stimata doamna, copilul pe care il aveti este rezultat din casatorie si recunoscut de sotul dvs sau adoptat de dvs si sot in timpul casatoriei? Daca da, cumnata dvs nu are niciun drept de mostenire... Dvs si copilul o indepartati automat de la mostenire , copilul fiind din clasa I de mostenitori legali, sora defunctului dvs sot este din clasa a II a de mostenitori, clasa exclusa de la mostenire de clasa I. Dvs ca sotie supravietutoare veniti in concurs cu orice clasa de mostenitori. Deci nu aveti nevoie de sora sotului! Nu are vocatie la mostenirea fratelui ei! Daca copilul dvs are probleme de sanatate grave se poate numi un curator pt dezbaterea succesiunii de catre Autoritatea tutelara care sa l reprezinta la dezbaterea succesiunii. Nu puteti fi dvs curatorul ca este conflict de interese.
pentru mostenirea parintilor sotului e ontradevar nevoie de prezenta cumnatei.. Daca ea nu se prezinta desi este legal citata timp de 6 luni se cheama ca a renuntat in mod tacit la mostenirea parintilor ei in favoarea fratelui si a nepotului sau.. Asa ca, dvs i copilul veti culege pe loanga mostenirea sotului si mostenirea socrilor dvs
Revin pentru ca ati editat msg cu completari dupa postarea mea. Daca nu ati dezbatuit succesiunea dupa socrii, si sora fratelui renunta la succesiunea dupa acestia, succesiunile se vor face succesiv, trei succesiuni un sg certificat de mostenitor. Cumnata dvs poate da declaratie de renuntare la succesiune numai in termenul de optiune succesorala de 6 lunisau poate sa fie declarata straina de succesiune conform art.700 pe vechiul Cod daca nu a acceptat expres sau tacit succesiunea.
Succesiune
mariana.pirosca
Buna ziua,
Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)
Drept succesoral
georgeion
Sotia are drept de succesiune asupera mostenirii din partea sotului decedat in conditiile in care la sotul nu a avut deschisa succesiunea dupa parintii ... (vezi toată discuția)
Testament
Alexia12345
Cumnatele mele m-au chemat in instanta pt ca nu le-am kemat la succesiune dupa sotul meu ,care a decedat de 18 ani.Eu am platit succesiunea dar nu le-am kemat ... (vezi toată discuția)