avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Cumnatele mele m-au chemat in instanta pt ca nu le-am kemat la succesiune dupa sotul meu ,care a decedat de 18 ani.Eu am platit succesiunea dar nu le-am kemat pt ca aveam testamentul sotului de la parinti lui si cineva m-a sfatuit ca nu mai e nevoiesa mai kem cumnatele . Mai au cumnatele mele vreun drept la mostenire dupa atatia ani ? eu nu am copii
Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 20:48, 26 Octombrie 2013
buna ziua!
cumnatele dvs au fost inlaturate de existenta testamentului.
fratii nu sunt mostenitori rezervatari, prin urmare nu trebuiau citate.
Prin acel testament, socrii dvs.ii lasau tot ce aveau sotului dvs?Succesiunea socrilor dvs.s-a dezbatut vreodata? Cat a trecut de cand au decedat socrii dvs.?
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
dandanaua, utilizator
dupa soacra mea o cumnata a semnat iar una nu a venit deloc . Dupa socrul meu nu le-am mai kemat si nici dupa sotul meu pt ca aveam testament . Socrii mei sunt morti de 20 de ani ,iar sotul meu de 18 ani .
Nu inteleg ce mai vor ele dupa atatia ani de zile .
Multumesc pt raspuns
:)
am inteles.
in cazul acesta este o problema, trebuiau chemate la dezbaterea succesiunilor dupa parintii lor-erau mostenitoare rezervatare.
la succesiunea fratelui, respectiv a sotului dvs, intr-adevar nu trebuiau chemate.
Problema este ca cele doua cumnate sunt mostenitori rezervatari ai socrului dvs., iar daca socrul i-a lasat tot ce avea, prin testament, sotului dvs, ele pot "sparge" acest testament, pentru ca prin el socrul le-a incalcat rezerva succesorala.Asta ar insemna sa deschida ele succesiunea dupa socrul dvs, insa va puteti apara si dvs.de maniera ca, neexprimandu-se dreptul de optiune succesorala in termenul legal de 6 luni, ele ar fi renuntat tacit la mostenirea eventuala a tatalui lor.Mai ales daca faceti dovada ca stiau de testament inca de atunci, nu vor mai obtine nimic.E greut daca ajungeti la proces, dar nu este imposibil de castigat.

Alte discuții în legătură

Testament laleaua neagra laleaua neagra buna dimineata daca sotul meu a primit testament de la parinti , iar acum sotul a decedat eu voi mostenii in continuare testamentul (socrii nu mai am , nu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,sotul meu (decedat acum) avea un frate si o sora,fratele ... mihaelacandea mihaelacandea Bună ziua ,sotul meu (decedat acum) avea un frate si o sora,fratele făra mostenitori( sotie ,copii) ia dat prin testament surori lui partea din avere ... (vezi toată discuția)
Succesiune marcelsimion marcelsimion TRAIM IN TARA TUTUROR POSIBILITATILOR ! ADIO AMERICA ROMANIA TE-A DETRONAT SUNTEM CAMPIONI CU O MEDALIE RARA . Nu imi vine sa cred am in mana un document de ... (vezi toată discuția)