avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ,sotul meu (decedat acum) avea un frate si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ,sotul meu (decedat acum) avea un frate si o sora,fratele ...

Bună ziua ,sotul meu (decedat acum) avea un frate si o sora,fratele făra mostenitori( sotie ,copii) ia dat prin testament surori lui partea din avere parintilor.Eu pot ataca testamentul,pot cere reductia testamentara multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:55, 26 Octombrie 2022
doar daca va incalca rezerva succesorala.
Va rog să-mi explicati mai pe indelete,mi sa spus k doar ea este beneficiara parti lui.
pai, sotul nu mai avea nimic decat averea de la parinti? nu mai avea nimic, nu mai aveti bunuri in comun?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
Sotul meu si fratele lui au facut succesiune dupa parinti ( cumnata mea sora lor a renuntat la mostenirea dupa parinti),am ramas eu si cumnata .Intrebarea mea era daca eu prin atacarea testamentului mai primes ceva si din parte cumnatului decedat.

gi-jane2 a scris:

pai, sotul nu mai avea nimic decat averea de la parinti? nu mai avea nimic, nu mai aveti bunuri in comun?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scuze, cand am citit de reductiune, m-am dus cu gandul ca sotul dvs a lasat prin testament, acum vad ca fratele lui ( cumnatul dvs) a lasat prin testament, surorii sale.
Nu puteti ataca testamentul lasat de cumnat ca nu sunteti mostenitorul lui. Si daca sotul dvs era in viata, nici el nu putea ataca testamentul lasat de frate, ca fratii nu sunt mostenitori rezervatari.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am testament autentic de la părinți pe apartamentul ... Toculeasa Toculeasa Buna ziua! Am testament autentic de la părinți pe apartamentul deținut de ei .Ei au decedat si vreau sa știu dacă pot trece apartamentul pe numele meu in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! fratele meu , casatorit de mai mult de 20 de ani, ... anishoara 7 anishoara 7 Buna ziua! Fratele meu , casatorit de mai mult de 20 de ani, nu are copii, mi a lasat prin testament partea lui de mostenire. Precizez ca locuinta in cauza ... (vezi toată discuția)
Testament Rebbeca Rebbeca Buna ziua.As avea si eu urmatoarea situatie.Am locuit in concubinaj cu prietenul meu timp de 5 ani.Din pacate,acesta a decedat intr-un accident ... (vezi toată discuția)