avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Fratele meu , casatorit de mai mult de 20 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Fratele meu , casatorit de mai mult de 20 de ani, ...

Buna ziua! Fratele meu , casatorit de mai mult de 20 de ani, nu are copii, mi a lasat prin testament partea lui de mostenire. Precizez ca locuinta in cauza este a parintilor nostrii in care locuim. Am fost 4 frati, au decedat 2, dupa primul s a facut succesiunea...si urmeaza sa se faca succesiunea la care am acest testament. Ma ajuta cu ceva acest testament in detrimentul sotiei fratelui meu?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:21, 14 Martie 2021
Depinde. In afara de cota ce i se cuvine de la părinții dvs, fratele mai avea si alte bunuri?
Nu, a locuit in casa lor, impreuna cu sotia, fara nici un aport in plus.....doresc sa fiu cat de cat informata pentru momentul in care se v a face succesiunea dupa el....in caz ca sotia nu este de acord cu testamentul....pentru ca un notar mi a precizat ca acest testament nu prea are valoare...citez:''nu suntem in America''....
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2021
anishoara 7, utilizator
Soția este moștenitor rezervatar, calitate în care poate solicita reductiunea testamentului dvs.
Cu ea ati discutat? Ce pozitie are fata de situație?
In mod sigur nu va fi de acordn nu prea ne intelegem, nici fratele meu nu se intelegea cu ea, de aceea am facut acel testament..
Ați folosit prezentul („...este a părinților...”).
Părinții trăiesc?

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,vă rog să i-mi spuneti dacă am înțeles corect ... 21mai1964 21mai1964 Bună ziua,vă rog să i-mi spuneti dacă am înțeles corect urmatoarea problema::doi soți fără copii au facut testament iar dupa decesul unuia dintre ... (vezi toată discuția)