avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat calitate de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat calitate de mostenitor

Tatal meu a decedat acum cativa ani.Suntem 2 copii si mama.Vrem sa obtinem certificat de calitate de mostenitor fara bunuri in masa succesorala.Ce acte sunt necesare.? Putem sa mergem la orice notar din tara ?
multumesc !
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:54, 31 Octombrie 2011
Certificatul de deces, acte de stare civila si CI-urile dvs.
un notar de la ultimul domiciliu al celui decedat
1. Certificatul de deces, actele de nastere ale copiilor, certificatul de casatorie al mamei cu tatal dv., actele dv. de identitate iar daca sora este casatorita, si certificatul acesteia de casatorie.
2. La notarul din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)
Succesiune oana11 oana11 buna ziua am si eu o intrebare. strabunicul meu a decedat in urma cu multi ani si bunicul nu a facut actele de succesiune.bunicul nu mai are frati,bunica mea ... (vezi toată discuția)
Unde pot face mostenirea? CiprianJipa CiprianJipa Buna Ziua, Tatal meu a decedat. Nu am frati/surori, sunt unic mostenitor. Trebuie sa fac actele de mostenire, nici nu stiu care e termenul - dezbaterea ... (vezi toată discuția)