Avand in vedere ca incepand cu data de 20.09.2013 am fost numit intr-o functie care este incompatibila cu activitatea pe care o desfasor pe acest site, sunt nevoit ca pentru o perioada( mai lunga sau mai scurta) sa ma retrag din activitatea de consultant/moderator. Asta nu inseamna ca nu voi fi un fidel observator si prieten al comunitatii de pe avocatnet. Aici am invatat multe lucruri, am cunoscut oameni deosebiti si inimosi, care incearca fiecare dupa puterile lui sa daruiasca din talantul cu care a fost harazit... Asadar indemnul meu este sa fiti neobositi in a va ajuta semenii, chiar daca acestia uneori pot sa va inoportuneze cu problemele lor.
Excelsior Avocatnet!
Cu stima,
Adrian Dumitru Solomon
Cred ca n-ar fi rau sa va adresati in acest sens nu registrului comertului ci Camerei de Comert si Industrie din judetul dvs. deoarece aceste entitati private au contacte bilaterale cu institutii similare din aproape toate tarile din lume.
Orice modificare a actului constitutiv care se rasfrange in celelalte acte eliberate de registru comertului, respectiv certificatul de inregistrare/certificatele constatatoare de autorizare trebuie schimbate.
Da, daca societatea este inregistrata in China. Nu este nevoie sa postati intrebarea de doua ori, deoarece cine doreste sa raspunda o face.
Primiti toate indrumarile de la serviciul de asistenta juridica din cadrul registrului comertului. Poate sa fie o varianta alternativa infiintarea unei PFA sau a unei intreprinderi individuale, entitati fara personalitate juridica ce pot fi pentru o afacere mica mai usor de administrat.
Din punct de vedere legal daca aveti doua firme, da, puteti infiinta cate firme doriti. ( art. 1 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata) Exceptia este doar la art.14 alin.1 si alin. 2.
Va trebui sa va raportati la legislatia incidenta din China(daca societatea este inregistrata in China) sau la legislatia romaneasca daca societatea din China este actionar persoana juridica la o societatea inregistrata in Romania.
Tot ceea ce tine de inmatricularea la registru comertului, de la rezervarea denumirii firmei la inregistrare ajunge la vreo 250 ron.
Pana nu aveti contractul de inchiriere inregistrat la ANAF in situatia in care locatorul este persoana fizica nu se poate inmatricula firma. Sincer nu am auzit pana acum ca ar exista vreun impediment la inregistrarea unui contract de inchiriere fara existenta certificatului enrgetic.
Precizati va rugam daca este vorba de o inactivitate temporara rezultata prin depunerea la registru comertului a unei hotarari de suspendare temporara a activitatii societatii notificata ulterior si la ANAF sau este vorba de o inactivitate fiscala la ANAF. Cele doua notiuni sunt diferite cu toate ca se aseamana ca terminologie.