avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firme

daca am o firma offshore pot sa infintez 2 firme in Romania?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:44, 17 Septembrie 2013
In Romania puteti infiinta o singura firma la care sa fiti actionar unic, dar nu este limita la numarul de firme cu mai multi actionari.
adica daca am 2 firme pot infinta cate firme vreau?
Daca veti incerca infiintarea a 3 firme cu acelasi obiect de activitate, aceasi actionari si aceleasi procente de participare s-ar putea ca la Registrul Comertului sa treziti banuieli. Ca idee puteti infiinta mai multe firme, cu obiecte de activitate diferite, actionari diferiti, sedii sociale diferite.
Din punct de vedere legal daca aveti doua firme, da, puteti infiinta cate firme doriti. ( art. 1 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata) Exceptia este doar la art.14 alin.1 si alin. 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune intre coasociati! ContSters88981 ContSters88981 Ce fac , in conditiile in care constat ca unul dintre coasociatii mei(suntem 3 intr o firma , cu 33.33% fiecare), in ultimile 6 luni si a infiintat o noua ... (vezi toată discuția)
Seminarii de dezvoltare personala Vigilante Vigilante Buna ziua, As dori sa pornesc un business the coaching si dezvoltare personala. Mai concret as dori sa tin seminarii pe teme variate de la consolidarea ... (vezi toată discuția)
Facilitati firme nou infiintate ancaciu ancaciu ce facilitati au firmele nou infiintate :impozit pe profit ,viramente salarii (vezi toată discuția)