Buna ziua. Dupa decesul tatalui meu am dezbatut mostenirea, mie revenindu-mi dupa intelegerea cu sora si mama mea o cota parte dintr-o proprietate pe care o impart cu unchiul meu, (adica am cota de 1/2 dupa cum reiese din certificatul de mostenitor). Intrebarea mea se refera la: daca am posibilitatea de donare a cotei mele catre socrii mei care in prezent stau in casa (specific casa este undeva la tara si eu nu ma folosesc de ea)?
Va multumesc anticipat.
Impreuna cu unchiul meu suntem mostenitori a unei case si terenuri la tara. S-a facut dezbaterea mostenirii dupa bunici respectiv dupa tatal meu (decedat). In prezent eu locuiesc acolo si folosesc doar 1/2 cat imi revine teoretic legal. Am incercat sa ajung la intelegere cu unchiul meu sa facem actele, dar el este putin de rea credinta si nu vrea, considerand ca este singurul in masura sa hotarasca ce se intampla cu mostenirea incercand sa bage tot felul de oameni din sat care sa lucreze pamantul si de pe urma carora el sa profite o anumita suma de bani. Mentionez ca impozitele si taxele pe toata mostenirea le platesc eu. Intrebarea mea ce cai legale as avea sa ma opun la intrarea acestor persoane straine ?
Buna ziua!
Dupa bunicii de pe tata si respectiv dupa tata am intrat in posesia actelor de mostenire pentru o casa si mai multe parcele de teren agricol. Pe aceleasi acte are cota parte si un unchi de al meu. Intrebarea mea este: care sunt posibilitatile de intrare in posesie a partii ce-mi revine?
Va multumesc anticipat!