avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate SIMONA_CL

Activitate SIMONA_CL

Intr-adevar situatia de la ei din tara cred ca e motivul principal al respingerii invitatiei. Am inteles ca sansele de a veni in vizita sunt minime, dar inca nu renunt ca voi gasi o alta varianta. Am acceptat ideea ca nu ne vom putea vedea aici, asa ca am optat pentru a ne intalni in alta tara, insa inainte de a face pasul asta, vreau sa stiu mai multe despre o posibila invitatie de casatorie. Stiu ce acte si conditii sunt necesare, dar ma intreb daca dincolo de ce se cunoaste va fi aceiasi situatie ca in cazul vizitei. N-am luat nici o hotarare privind casatoria, decat dupa ce voi vedea persoana, dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept daca totusi voi ajunge si acolo.
Cui as putea sa ma adresez?
Dupa atata timp, revin cerand ajutor in aceeiasi problema. Am facut din nou invitatie (a doua oara) de data aceasta am avut mai multi bani (1000 de euro pt 15 zile), am atasat si actele lui de studii, dar am primit acelasi raspuns negativ. Pe hartia primita scria ca invitatul nu prezinta suficiente garantii ca va parasi teritoriul tarii in conformitate cu prevederile art. 37 si 38 alin. 3 din legea nr. 194/2002. Nu stiu ce poate fi mai mult decat conditiile scrise acolo si pe care le indeplinesc, poate nu inteleg eu legea bine. Am intrebat din nou cand am primit acest raspuns, ce ar trebui mai mult sau in pricipiu ar trebui sa mi se spuna "nu mai are rost sa incercati " pentru ca nu veti reusi niciodata, dar nu a stiut sa-mi explice de ce, exista ceva dar nu stiu nici ei ce.
Intrebarea mea este cui sa ma adresez pentru mai multe informatii?
Cunosc avocati, dar ei nu se ocupa cu aspectul asta, nici contra cost n-am gasit inca un avocat care sa ma lamureasca.
Fiti sigur ca am auzit si m-am documentat despre tara respectiva. Sunt perfect de acord ca trebuie impuse anumite conditii pentru ei, atata doar ca sunt si printre ei oameni la fel ca noi, intr-adevar conditiile impuse ii selecteaza si le restrictioneaza plecarea. Nu putem alege tara in care ne nastem, dar nici nu putem fi toti la fel de vinovati pt faptele deosebit de grave ai unora dintre concetatenii nostri.
Va multumesc pt sugestia facuta, voi incerca si asa. Am deja copie dupa diploma lui de studii, dar restul ce stiu sunt doar informative, asa ca ii voi cere si ceva dovezi in acest sens. Cand am facut invitatia am intrebat acolo daca as putea pune ceva acte despre el in plus (mai ales ca si-a facut specializarea timp de 18 luni in Turcia), dar mi s-a spus ca nu e necesar, ceea ce la inceput parea un lucru firesc de usor, mai apoi a devenit ca o povara. Stiti cum e! E vorba de Afganistan, ceea ce inseamna ca poate sa aiba zece castele ca asta tot nu reprezinta pt ei garantia ca vrea sa se intoarca. Acum s-a invartit roata pt ei, stiu ca multi vor sa plece de acolo, acelasi val care a fost si la noi dupa Revolutie, atata doar ca ei sunt priviti de noi altfel, de parca noi am fi toti la fel. Desi noi locuim intr-o tara libera vrem sa plecam intr-o tara mai buna, dar europenii nostri nu ne mai condamna atata ca la inceput datorita multor oameni de buna credinta, dar la ei situatia e vazuta diferit de unii, toti sunt la fel, datorita unora care intr-adevar au facut mult rau lumii.
Vizavi de intrebarea unora "de ce nu mi s-a explicat motivul respingerii", pot spune doar atat ca persoanele care m-au vizitat acasa in vederea verificarii conditiilor (intai casa mamei, apoi in apartamentul in care locuiesc in chirie) au fost deosebit de "ingaduitoare", in sensul ca in loc sa mi se spuna ceva concret referitor la invitatie, in 10 minute cat au stat, am fost informata despre religia primului nascut, despre faptul ca nu-mi sta prea bine cu batic pe cap, iar de atunci din atitudinea lor am inteles ca mi se va refuza, intr-adevar dupa 2 zile, am primit raspunsul negativ, am intrebat de ce, dar mi s-a subliniat faptul ca nu au voie sa-mi spuna de ce si sa caut in alta parte raspunsul. Nu mi s-a raspuns nici macar cand am intrebat daca mai pot face ulterior o alta invitatie. Orice intrebare a mea a avut raspunsul "cautati pe net".
Va multumesc celor care mi-ati raspuns la probleme mea!
Revin cu completari concrete despre nvitatia facuta de mine si refuzata ulterior.
Eu am vrut sa fac invitatia pe 15 zile, la Oficiul de Imigrari mi s-a sugerat sa fac pe mai mult timp pt ca sunt cazuri cand se taie jumatate din ele, asa ca am facut pe 30 de zile, in ideea ca i se va aproba atat cat am vrut.
Dovada spatiului de cazare a fost facuta printr-o declaratie notariala facuta de mama mea (casa foarte mare, spatioasa), dovada intretinerii prin 2 conturi (800 de euro si 1900 lei in altul, dar in contul in lei aveam un minus de 5000 lei- poate asta a fost o problema). Explicatii nu am primit, dar la vizita oficiala, mi s-a tot subliniat faptul ca "ce garantii am ca persoana invitata se va intoarce", deci cred ca e vorba de mai multi bani, mi s-a sugerat doar sa caut pe net raspunsul. Am tot cautat, nimic concret, dar facand un calcul cred ca undeva la 10.000 de euro (avand in vedere ca un bilet dus-intors Kabul- Bucuresti costa aproape 2000 de euro), iar mereu mi s-a spus ca daca nu se intoarce va trebui sa suport transportul pt 3/4 persoane plus cheltuielile de cautare). Oare e corecta suma?
As dori sa incerc din nou cu invitatia, iar pt asta as vrea sa fiu mai pregatita.
Sper ca pana acum ai reusit cu invitatia. Am doar o singura intrebare: ti s-a aprobat? Daca da, spune-mi te rog si mie cati bani ai avut mai exact. Eu sunt in aceeiasi situatie, am facut invitatie, dar mi s-a respins (aveam in cont atunci 1000 de euro, tot acolo sunt si acum), dar nu am casa personala (dovada conditiilor de cazare a fost facuta pe casa mamei), iar la vizita oficiala mi s-a tot mentionat de ce garantii am (exact ce nu gasesc nicaieri concret). De mult caut un raspuns si nimeni nu ma ajuta, asa ca imi cer scuze daca am indraznit sa intreb, insa vazandu-te in aceeiasi situatie, am crezut ca numai cine e in situatie poate intelege pe altul la fel.
Multumesc mult!
Am facut o invitatie pentru un cetatean din Aganistan, dar mi s-a refuzat fara explicatii.Am citit legi, conditii de pe zeci de pagini de net, dar dincolo de ce scrie, exista conditii nescrise. Sunt constienta de riscuri, am analizat problema mea din toate punctele de vedere si indiferent de ce se spune despre ei, cred ca am sentimente puternice incat sa fiu dispusa sa incerc a avea o viata alaturi de acest om.Intentia mea a fost doar aceea de a vedea persona, apoi sa stabilesc daca mergem mai departe, dar din pacate nu am avut sansa asta.Sunt realista, am invatat din casnicia anterioara ca nu tot ce zboara se mananca, de aceea am incercat sa fiu atenta la orice detaliu despre el. Povestea noastra e frumoasa, dar trebuie sa existe o cale de a vedea ca e si reala.Nu am casa, locuiesc in chirie fara contract cu fetita mea, traiesc dintr-un salar de invatator, deci nu e prea roz situatia mea financiara.El mi-a sugerat si ideea de a ne intalni in alta tara, insa sincer as fi vrut sa-l vad aici, in elementul meu, alaturi de fetita mea, sa-i pot studia mai bine comportamentul, apoi sa ma decid.De 2 luni mi s-a refuzat invitatia si ma chinui sa gasesc un raspuns.
Puteti va rog sa-mi spuneti ce conditii ar trebui sa indeplinesc pt a face reusita o invitatie? A avea casa proprie e totusi o conditie necesara?Dar pentru casatorie? Incerc sa iau in calcul toate posibilitatile, daca nu voi reusi cu vizita, o sa merg poate in alta tara pt a-l vedea in realitate, ca pe net totul e minunat, dar daca ma voi decide pt casatorie poate va fi la fel daca nu am casa mea.