avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate bogdancata71

Activitate bogdancata71

În iunie mi-a murit bunicul.În urma a ramas mama si doua surori, una avand un handicap grav(oligofrenie). Pentru dezbatere trebuia numit un curator(o persoana din comuna, care mai facuse acest oficiu). Pana la noul cod, asta se facea prin dispozitie de primar. Pentru ca la sfarsitul lunii octombrie, secretarul primariei nu stia exact daca se aplica noul cod si pentru cei decedati mai inainte, mi-a trimis cererea de numirea curatorului (pe care eu am semnat-o) la judecatoria competenta. Acolo cererea a fost probabil tratata ca actiune in toata regula si fixat un termen rapid, atat de rapid incat raspunsul la primarie a ajuns dupa ce acel termen expirase. Secretara părimariei mi-a trimis o hartie ce pare descarcata de pe site-ul judecatoriei in care scrie ca eu sunt reclamant, parte in proces cu primaria, pe domeniul tutela-minori, cu inregistrare pe 28.10, termen pe 04 .11- amanare (raspunsul a ajuns mai tarziu), si solutie pe 25.11. As vrea sa stiu daca intr-o asemenea cauza este necesara prezenta mea fizica la judecatorie, sau se poate da solutie de acceptare si in lipsa mea.De asemenea, mi-ar fi de ajutor daca as stii daca as putea fi reprezentat de mama, fiica raposatului, care este de fapt mostenitoare.
de cei de la ARR secondați (păziți) de poliția rutieră.
Răspuns la discuția uzucapiune
Mulțam, în cazul ăsta o să dorm mai liniștit.
Și totuși, acum mă uitam în codul penal să văd dacă nu e prevăzută și tulburarea sau încălcarea de proprietate cumva. Că dacă tot trebuie să revendic, poate revendic și altceva. Știu că justiția e ,,oarbă,, dar parcă înainte de ocrotirea posesiei, care poate fi frauduloasă(posesia), trebuie garantată și ocrotită proprietatea, care-i musai să poată fi dovedită și nu cred că poate fi frauduloasă decât sub aspectul dobândirii(mai ales apriori acesteia).
Am citit 220 CP. E corect ce-ați scris, dar rămân la părerea că sintagma ,,fără drept,, mă exclude de sub incidența respectivului articol, mai ales că oponentul nu are niciun act de punere în posesie. Cum demonstrează el posesia? El nu face altceva decât îl exploatează agricol, în campaniile de primăvară si toamnă.În rest nu îl ia cu el și nici nu-și pune cortul acolo(uneori fac eu asta, cand e miriște).
Oricum, mulțumesc mult de sfaturi și noapte bună!
Răspuns la discuția uzucapiune
Și ca să dorm liniștit, cam ce șanse am să câștig acțiunea în revendicare?
Sau mă pot înțelege amiabil cu el să renunțe la posesie?
Și totuși în ce temei posedă el? Nu e cu rea credință și fără temei? Și o asemenea posesie mai trebuie revendicată sub sancțiunea tulburării?
Răspuns la discuția uzucapiune
Și apropo, cum e cu constituția, care garantează proprietatea? Posesia respectivului mă oprește doar de la uzus- fructus sau și de la abusus?
Răspuns la discuția uzucapiune
Care va să zică dacă unul intră în posesia a ceva ce e al altcuiva fără niciun înscris, fără niciun drept, poate fi dat afară de proprietar numai prin acțiune în revendicare? Curios!
Dar la arendă cum e, că tot el posedă? Trebuie acțiune de revendicare? Dar dacă cineva îmi ,,împrumută,, casa când sunt în concediu și o posedă, desigur, prin extensie, trebuie acțiune în revendicare pentru a o redobândi?
Care va să zică posesorul de rea credință e mai ,,bazat,, decât proprietarul? Curios, tare curios!
Răspuns la discuția uzucapiune
Dom avocat, ați zis mi se pare ,,fără drept ,, la articolul 220 CP. Faceți-mă să înțeleg cine-i fără drept!
Eu sau tipul care-i pe pământul meu chiar fără niciun drept!
Răspuns la discuția uzucapiune
Dar dacă merg și-mi măsor iar și-mi îngrădesc proprietatea încalc ceva? Mi se pare cam forțat să revendic ceea ce e al meu, nu e îngrădit și singura problemă e că intră și lucrează cineva? În fond cred că pot să-mi și apăr proprietatea dacă o îngrădesc, ceva în genul lui Iovan?! Sau poate nu?(mai în glumă mai în serios).
Mulțumesc .
Nimeni nimic?
În acest caz înteleg că de când am cumpărat era o problemă și că atunci tot prin acțiune în revendicare puteam intra în posesie terenului?Spun asta pentru că datele problemei nu s-au schimbat deloc. Omul ăla cultiva și atunci și acum ceva ce nu e al lui.Puteam oare atuncisă merg peste el să-i impun cumva să părăsească proprietatea, lucru pe care acum nu-l mai pot face?
Răspuns la discuția uzucapiune
Cum pot să împiedic continuarea situației? Trebuie să apelez la instanță? După prima recoltă, cea pe care am făcut întelegerea mutuală (pentru că era grâul mărișor, și am considerat că ar fi stupid să fac altfel) am masurat terenul, l-am marcat și i-am cerut să nu mai intre pe el. La campania de toamnă a acelui an, a dat hotarele peste cap, a arat și semănat din nou, urmând an de an același model.
Trebuie să-l opresc și nu prea știu cum!
Nu ezitați să mă sfătuiți!
Mulțumesc mult!
Răspuns la discuția uzucapiune
ma gandesc ca daca terenul e intabulat, e destul de greu pentru a ma ,, deposeda,,!
mulțumesc!