avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... curatela pentru pers. cu handicap in dezbaterea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

curatela pentru pers. cu handicap in dezbaterea succesorala

În iunie mi-a murit bunicul.În urma a ramas mama si doua surori, una avand un handicap grav(oligofrenie). Pentru dezbatere trebuia numit un curator(o persoana din comuna, care mai facuse acest oficiu). Pana la noul cod, asta se facea prin dispozitie de primar. Pentru ca la sfarsitul lunii octombrie, secretarul primariei nu stia exact daca se aplica noul cod si pentru cei decedati mai inainte, mi-a trimis cererea de numirea curatorului (pe care eu am semnat-o) la judecatoria competenta. Acolo cererea a fost probabil tratata ca actiune in toata regula si fixat un termen rapid, atat de rapid incat raspunsul la primarie a ajuns dupa ce acel termen expirase. Secretara părimariei mi-a trimis o hartie ce pare descarcata de pe site-ul judecatoriei in care scrie ca eu sunt reclamant, parte in proces cu primaria, pe domeniul tutela-minori, cu inregistrare pe 28.10, termen pe 04 .11- amanare (raspunsul a ajuns mai tarziu), si solutie pe 25.11. As vrea sa stiu daca intr-o asemenea cauza este necesara prezenta mea fizica la judecatorie, sau se poate da solutie de acceptare si in lipsa mea.De asemenea, mi-ar fi de ajutor daca as stii daca as putea fi reprezentat de mama, fiica raposatului, care este de fapt mostenitoare.

Alte discuții în legătură

Curator reprezentant la succesiune bogdancata71 bogdancata71 Am o problemă și doresc vă rog un sfat. A murit bunicul în iunie. Au ramas trei fete in urma, mama și două matusi.Una din matusi are un handicap ... (vezi toată discuția)
Curatela mihaicalara mihaicalara M-am lovit de o problema. la dezbaterea succesiunii s-a instituit curatela unui minor intrucat tatal lui mostenitor de drept decedase. Problema a intervenit ... (vezi toată discuția)
Tutela mamei bolnava de schizofrenie al1na85 al1na85 Buna seara ... Mama si cele 2 surori ale ei tocmai au mostenit un apartament in urma decesului parintilor. Mama este bolnava de schizofrenie gradul 2 ... ... (vezi toată discuția)