avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... curator reprezentant la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

curator reprezentant la succesiune

Am o problemă și doresc vă rog un sfat. A murit bunicul în iunie. Au ramas trei fete in urma, mama și două matusi.Una din matusi are un handicap destul de grav(diagnostic oligofrenie), ce a presupus în trecut numirea de catre primar a unui curator care să o reprezinte la incheierea unor acte. În prezent, această matușă este luată în grijă de mama, în altă localitate decât cea de domiciliu. Urmează să se facă succesiunea în curând. Acum, cu noul cod, cum se procedeaza pentru a fi reprezentată la notar?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:59, 26 Octombrie 2011
Pt succesiune, dezbaterea se va face tot pe vechiul cod, deoarece decesul a intervenit acum 5 luni. Se va numi in curator, insa nu una din surori pentru ca se fala in conflict de interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela pentru pers. cu handicap in dezbaterea succesorala bogdancata71 bogdancata71 În iunie mi-a murit bunicul.În urma a ramas mama si doua surori, una avand un handicap grav(oligofrenie). Pentru dezbatere trebuia numit un curator(o ... (vezi toată discuția)
Se justifica dezbaterea succesiunii in instanta, cand unul din mostenitori e diagnosticat cu alzheimer... ? PaulSan PaulSan Se poate dezbate in instanta succesiune dupa tata, intre mama si fiu, subsemnatul... unde mama este diagnosticata cu Alzhaimer, cu certificat de handicap grav, ... (vezi toată discuția)
Succesiune staiculuci staiculuci Bună ziua In februarie 2000 a decedat bunica mamei mele.Ea a avut 4 copii(3 fete si 1 băiat) dintre care doar 2 copii mai sunt in ... (vezi toată discuția)