avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tutela mamei bolnava de schizofrenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tutela mamei bolnava de schizofrenie

Buna seara ... Mama si cele 2 surori ale ei tocmai au mostenit un apartament in urma decesului parintilor. Mama este bolnava de schizofrenie gradul 2 ... Urmeaza facuta succesiunea dar din cate am inteles mama nu are drept de semnatura ... Am fost trimisa de catre notar la INML sa-i scot Certificatul medico-legal psihiatric dar in momentu in care am ajuns la INML si am explicat problema celor de acolo am fost trimisa la judecatorie ... Adica sa o iau sub tutela mea pt. ca fiind bolnava nu are drept de semnatura ... Ce trebuie sa fac ? De unde sa incep ? As angaja si un avocat in cel mai rau caz ... Cat timp ar dura ? pt. k noi trebuie sa facem succesiunea in termen de 6luni ...

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:44, 14 Septembrie 2013
Mama dvs trebuie pusa sub interdictie. Acest lucru se face in instanta. Trebuie sesizata si Autoritatea tutelara . Instanta va numi un tutore care o va reprezenta in act. toate actele vor fi facute cu autorizarea instantei si exclusiv in interesul interzisului.
as` putea s-o iau pe mama sa merg la notar si s-o imputernicim pe una din surori sa urmeze pasii pt. succesiune ? ... nu de` alta` dar din cate am auzit pt. a o pune pe mama sub interdictie o sa dureze .. iar noi nu ne putem permite sa depasim durata de 6luni pt. a face succesiunea ... mai ales ca in aceasi zi trebuie sa facem 2 succesiuni una dupa bunicu decedat acum 5 ani dupa care a bunicii decedate acum 1 saptamana si va costa enorm de mult ...
Notarul nu poate face nimic! Nu este instanta. Trebuie pusa sub interdictie.
pt. k noi trebuie sa facem succesiunea in termen de 6luni ...

Daca ati stat 5 ani, acum de ce va grabiti ? Oricum veti plati impozit pt mostenirea dupa bunic, iar dupa bunica aveti de dat declaratie de acceptare in termen de un an si aveti termen 2 ani pt a dezbate succesiunea fara sa platiti impozit si pt ea.
In instanta nu dureaza mult, iar pana sa o puna sub interdictie si sa aiba un tutore, instanta va numi un curator special.
Numirea unui curator special Art. 167
In caz de nevoie si pana la solutionarea cererii de punere sub interdictie judecatoreasca, instanta de tutela poate numi un curator special pentru ingrijirea si reprezentarea celui a carui interdictie a fost ceruta, precum si pentru administrarea bunurilor acestuia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Curator sau tutore? oanalumi oanalumi Buna seara, Suntem doua surori, mama a decedat, iar tatal are dementa altzaimher. Cu sora mea nu ma pot intelege, deoarece si ea are o problema psihica. ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil. coproprietarul este bolnav de alzheimer. ands1 ands1 Buna ziua! 1.Ne aflam in urmatoarea situatie: Mama sufera de Alzheimer. In primul rand dorim sa deschidem procedura de punere sub interdictie si apoi sa numim ... (vezi toată discuția)