avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare imobil. Coproprietarul este bolnav de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare imobil. Coproprietarul este bolnav de Alzheimer.

Buna ziua!
1.Ne aflam in urmatoarea situatie: Mama sufera de Alzheimer. In primul rand dorim sa deschidem procedura de punere sub interdictie si apoi sa numim un tutore legal. Tatal meu este decedat, am ramas eu si cu fratele meu ca parte a familiei. Tutorele poate fi numit dintre noi doi?

2.Mama detine o casa in coproprietate cu sora ei. Intelegerea intre ele doua era ca mama sa cedeze partea ei surorii, insa a fost diagnosticata cu aceasta boala si nemaiavand drept de semnatura intelegerea nu s-a mai concretizat. Acum casa respectiva este intr-un avansat stadiu de degradare si noi, cei doi copii am vrea sa-i cedam matusii noastre partea mamei pt ca ea sa poata incepe investitiile in reabilitarea casei. Care ar fi procedura legala in acest sens? Cum am putea ceda partea mamei noastre? Trebuie sa ne adresam instantei de tutela din cadrul primariei de care apartinem? Ei decid daca avem dreptul sa cedam jumatatea de casa a mamei?
Buna ziua.
trebuie demarata procedura de desemnare a unui curator pt mama dvs., nu tutore .
pentru punerea sub interdictie trebuie investita instanta de judecata cu o cerere .
Va multumesc pt raspuns. La dezbaterea succesiunii in urma tatalui meu, va trebui sa ne prezentam eu, mama si fratele meu. Pt a putea dezbate succesiunea, mama trebuie reprezentata de un curator, fiind diagnosticata cu Alzheimer. Se poate sa-mi raspunda cineva daca pot fi numit eu curatorul mamei mele? Adica se poate considera un conflict de interese in ceea ce ma priveste tinand cont ca mostenim aceeasi casa iar daca voi fi numit curator eu trebuie sa reprezint la dezbaterea succesiunii atat propriile interese cat si interesele mamei mele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dezbat succesiunea. fratele meu nu e de acord. cum procedez? ands1 ands1 Buna ziua! Am doua intrebari punctuale pt care v-as multumi enorm daca mi-ati putea oferi cateva raspunsuri: 1. Tatal meu a decedat de aproximativ doi ani. ... (vezi toată discuția)
Succesiune copii si parinte fara capacitate simoona simoona Buna ziua, mama mea a decedat acum un an jumatate si am ramas ca mostenitori eu, fratele si tatal meu. Din pacate, dupa decesul mamei, tata s-a imbolnavit ... (vezi toată discuția)