avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune copii si parinte fara capacitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune copii si parinte fara capacitate

Buna ziua,

mama mea a decedat acum un an jumatate si am ramas ca mostenitori eu, fratele si tatal meu. Din pacate, dupa decesul mamei, tata s-a imbolnavit (dementa vasculara, similar cu alzheimer) si am inteles ca nu poate fi considerat responsabil legal. El este acum in grija noastra dar nu are numit un tutore legal.
Intrebarea mea este daca si cum putem dezbate succesiunea cu el in aceasta stare (fara a trece prin procesul de numire de tutore pe care il gasesc destul de greoi)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:48, 20 Ianuarie 2014
Fara nu se poate, din pacate!
Puteti sa solicitati dezbaterea acelei succesiuni in instanta fara a arata situatia tatalui si fara ca acesta sa nu se prezinte.
Ar fi totusi o incercare de omitere a legii.
Trebuie desemnat un tutore, daca este desemnat tutore unul din copii pentru dezbaterea sduccesiunii va trebui desemnat un curator special, caci tutorele si interzisul ar avea interese contrare la succesiune. Daca procedati asa veti putea dezbate succesiune si la notar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare imobil. coproprietarul este bolnav de alzheimer. ands1 ands1 Buna ziua! 1.Ne aflam in urmatoarea situatie: Mama sufera de Alzheimer. In primul rand dorim sa deschidem procedura de punere sub interdictie si apoi sa numim ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie hatice_e hatice_e Bunica sufera de dementa,aş dori sa ştiu ce pot face pentru a o pune sub interdictie,mai exact bunica locuieşte la mine de aproximativ 2 ani,bunicul este ... (vezi toată discuția)