avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punere sub interdictie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punere sub interdictie

Bunica sufera de dementa,aş dori sa ştiu ce pot face pentru a o pune sub interdictie,mai exact bunica locuieşte la mine de aproximativ 2 ani,bunicul este mort de 3 ani iar tatal meu de 6 luni el fiind singurul fiu al bunicilor
Mentionez faptul ca tata mai are 2 copii dintr-o alta casatorie,am dezbatut succesiunea dupa tata dar dupa bunic nu,acum bunica este in continuare la mine aş vrea sa vand casa şi terenurile ce le detine impreuna cu bunicul deoarece nu avem cum sa ingrijim aceasta casa şi aceste terenuri,ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: hatice_e , utilizator 22:03, 11 Iulie 2012
Daca este vorba de boli grave, lipsa de discernamant , mergem pe punere sub interdictie, daca nu, curatela.Pentru interdictie, adunati toate actele medicale si adresati o cerere judecatoriei in raza careia are bolnavul domiciliul, dvs reclamanta, bunica parata si cereti punerea ei sub interdictie.Se va face o expertiza medico-legal psihiatrica si se va stabili daca bunica are sau nu discernamant si daca se poate ingriji de interesele sale.in functe de expertiza, se va admite sau nu cererea.Daca se adimite, i se numeste tutore.Dar curatela o puteti obtine pt dezbaterea succesiunii, respectiv vanzare mai apoi.
Am omis faptul ca bunica sufera de dementa, varianta mai rapida e curatela, dar nu puteti fi curator dvs, tb o alta ruda ca sa nu aveti interese contrare, dvs fiind mostenitoare.La fel ar fi si la tutore, daca obtineti interdictia, ca la vanzare ar fi interese contrare intre dvs si bunica, trebuind inlocuit tutorele pt moment.Puteti cere sa fiti numita si mai apoi sa faceti o alta actiune pentru inlocuire, sau, sa fie numita o alta ruda/prieten de familie care nu e si mostenitor.

Editat de moderator simonette12- editarea/modificarea mesajelor se poate efectua timp de 30 de minute de la publicare ( pct.1. 3 din Regulament)
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc deci daca am obtine aceasta interdictie ,putem vinde acele bunuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutore legal petrescuemil2011 petrescuemil2011 Buna ziua. Va supun atentiei urmatorul caz, o persoana in varsta, bolnava de Parkinson si Alzehimer, cu acte care atesta acest lucru, poate fi reprezentata ... (vezi toată discuția)
Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie - debilitate mintala Raluca Bogdan Raluca Bogdan Buna ziua, Bunica mea sufera de debilitate mintala si pt a rezolva probleme juridice, familia noastra vrea sa demareze punerea sub interdictie. Va ... (vezi toată discuția)