avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate CNL

Activitate CNL

Bună ziua! Există posibilitatea de a organiza promoții în magazinele fizice doar pentru clienții care au card de fidelitate valid fără a oferi și posibilitatea de a emite noi carduri de fidelitate? Se poate limita o promoție doar la o anumită categorie de clienți fără să oferi posibilitatea ca orice client să poată solicita un card de fidelitate și să poată astfel beneficia de promoție? În OG este menționat că o vânzare promoțională trebuie să se adreseze ansamblului de clienți și vreau să mă lămuresc la ce se referă această mențiune. Mulțumesc!
Răspuns la discuția Concediere abuziva?
Da, orele apar in pontaj, si da, au fost compensate cu zile libere in timpul saptamanii (nu neaparat consecutive), dar nu apare in contract sau in vreun act aditional niciun fel de spor pt aceste zile. Din cate am mai citit intre timp pe net, se pare totusi ca angajatorul poate oferi orice suma ca spor pt zile de week-end sau sarbatori legale. Asta ar insemna ca acel 1 leu este sporul oferit de ei si dpdv legal ar fi ok... Cel putin asa am inteles eu.
Răspuns la discuția Concediere abuziva?
probabil ar fi mai dificil de demonstrat aceste ore suplimentare, nu imposibil, dar greu (pontajele le intocmeam tot eu si mi se comunicase clar ca pontajele trebuie sa fie cu nr de ore aferent fiecarei luni si ca aceleasi ore trebuie sa apara si in condica de prezenta). Dar, din cate stiu eu, week-endurile si sarbatorile legale trebuiesc platite dublu, pe fluturasii de salariu insa aparea un spor de 1 leu pt aceste zile. Fluturasii de salariu erau intocmiti de contabilitate si de aici cred ca reiese clar ca nu se platea corect. Din 2005 pana in prezent s-ar acumula practic foarte multe ore care trebuiau platite dublu. Situatia asta ar avea cauza de castig?
Răspuns la discuția Concediere abuziva?
am toate programele facute de mine pentru toata echipa (era sarcina mea) si pontajele din 2005 pana in prezent - se vede diferenta dintre programe si pontaje. Mai exista si un alt proces care a fost castigat de o alta colaga de a mea, din 2007, intentat pe aceleasi motive, deci exista un precedent si am si martori dispusi sa depuna marturie ca managerilor li se cerea sa lucreze cu 48 ore pe saptamana dar sa se ponteze cu 40. Ar fi suficient?
Buna,
tocmai am aflat astazi ca sunt concediata pe motiv ca s-a desfiintat postul. E destul de clara legea in sensul asta si nu prea mai am ce face. S-au oferit sa ma tina in preaviz si sa imi plateasca 2 salarii compensatorii. Dar eu am nenumarate ore suplimentare lucrate si neplatite, am fost fortata sa semnez un pontaj care de fapt nu era real, sa imi petrec chiar si nopti la serviciu fara sa le consemnez undeva. Pot sa mai obtin plata orelor suplimentare peste cele 2 salarii? Cum ar trebui sa procedez avand in vedere ca vorbim despre o companie condusa dupa ureche si despre niste oameni razbunatori? Au spus si ca nu mai am ce cauta in firma chiar de maine daca le mai cer si altceva...