avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva?

Buna,
tocmai am aflat astazi ca sunt concediata pe motiv ca s-a desfiintat postul. E destul de clara legea in sensul asta si nu prea mai am ce face. S-au oferit sa ma tina in preaviz si sa imi plateasca 2 salarii compensatorii. Dar eu am nenumarate ore suplimentare lucrate si neplatite, am fost fortata sa semnez un pontaj care de fapt nu era real, sa imi petrec chiar si nopti la serviciu fara sa le consemnez undeva. Pot sa mai obtin plata orelor suplimentare peste cele 2 salarii? Cum ar trebui sa procedez avand in vedere ca vorbim despre o companie condusa dupa ureche si despre niste oameni razbunatori? Au spus si ca nu mai am ce cauta in firma chiar de maine daca le mai cer si altceva...
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 12:32, 31 Octombrie 2011
in masura in care din actele existente puteti dovedi ceva din ce afirmati, puteti depune actiune in instanta. in caz contrar, nu aveti nici o sansa.
In litigiile de munca , sarcina probei o are angajatorul .. el va trebuie sa dovedeasca ca salariatul nu a efectuat ore suplimentare ...
rasturnarea sarcina probei se limiteaza doar la modificarile unilaterale ale contractului de munca si nu ptr orice pretentii ale salariatului.
matahachiro a scris:

rasturnarea sarcina probei se limiteaza doar la modificarile unilaterale ale contractului de munca si nu ptr orice pretentii ale salariatului.



Codul Muncii nu face distinctie in ceea ce priveste sarcina probei .. nu vad de unde ati dedus dvs ca se poate face asa ceva ... în dreptul muncii regula este că sarcina probei îi revine angajatorului, indiferent de poziţia pe care acesta o are în proces.

Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
am toate programele facute de mine pentru toata echipa (era sarcina mea) si pontajele din 2005 pana in prezent - se vede diferenta dintre programe si pontaje. Mai exista si un alt proces care a fost castigat de o alta colaga de a mea, din 2007, intentat pe aceleasi motive, deci exista un precedent si am si martori dispusi sa depuna marturie ca managerilor li se cerea sa lucreze cu 48 ore pe saptamana dar sa se ponteze cu 40. Ar fi suficient?

Alte discuții în legătură

Cerere ore suplimentare dupa demisie qwertyy qwertyy Salut.Lucrez intr-o companie de retail din aprilie 2011 si in data de 10.07.2015 mi-am dat demisia iar in data de 20.07.2015 am facut o cerere pentru plata ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare marianpopaconsult marianpopaconsult Buna ziua, Incepand cu data de 31.05.2018, am demisionat. Precizez ca in intervalul de timp cat am lucrat (01.03.2017 - 31.05.2018) am prestat ore ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale - mai multe probleme smeagull smeagull Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarele probleme: 1. In cazul in care angajatorul are nevoie ca o parte din angajati se lucreze in zilele de ... (vezi toată discuția)