avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere ore suplimentare dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere ore suplimentare dupa demisie

Salut.Lucrez intr-o companie de retail din aprilie 2011 si in data de 10.07.2015 mi-am dat demisia iar in data de 20.07.2015 am facut o cerere pentru plata orelor suplimentare.Mentionez ca programul de lucru era in ture de la ora 09-16 si 15-22 iar in weekend se lucra de la 09-22.Aveam libere 2 week pe luna si zilele de sarbatoare legala nu imi erau platite sau nu imi erau oferite zile libere, deasemenea erau perioade in care efectuam ore suplimentare in anumite perioade ale lunii, se lucra uneori in zile de week de la 09-4 dimineata, a fost si o perioada in care s-a muncit de la 09-22 timp de 2 saptamani fara repaus.Prin aprilie 2014, programul s-a modificat ca urmare a platilor pe care le-au efectuat catre angajatii care si-au cerut drepturile.Menzionez ca a existat intr-o anumita perioada o condica de prezenta dar nu cred ca mai exista.Daca aceste ore suplimentare nu mi se platesc, as avea castig de cauza in cazul in care dau firma in judecata.Ce dovezi ar trebui sa aduc in care sa rezulte cele spuse mai sus?Programul mall-ului, camere, colegi?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 21 Iulie 2015
1. Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.

2. Chiar daca sarcina probei revine angajatorului si salariatul are dreptul de a propune probe in apararea sa.

3. Angajatorul trebuie să solicite efectuarea de ore suplimentare, dacă acest lucru nu se întâmplă angajatul trebuie să solicite angajatorului o dovadă scrisă care să ateste că este nevoit să lucreze suplimentar.
Atat doctrina, cat si jurispudenta apreciaza ca, solicitarea angajatorului nu trebuie sa fie neaparat expresa, ci poate fi si tacita, rezultand chiar din consemnarea efectuarii orelor suplimentare in foile de pontaj sau condica de prezenta.
Alte documente care atestă muncă suplimentară sunt: condica de prezență (unde apar orele de sosire și plecare de la locul de muncă), fișele de pontaj, etc.
De asemenea, cu martori se poate proba efectuarea de ore suplimentare.

4. Nimeni nu va poate spune exact ce sanse veti avea intr-un astfel de litigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva? CNL CNL Buna, tocmai am aflat astazi ca sunt concediata pe motiv ca s-a desfiintat postul. E destul de clara legea in sensul asta si nu prea mai am ce face. S-au ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare marianpopaconsult marianpopaconsult Buna ziua, Incepand cu data de 31.05.2018, am demisionat. Precizez ca in intervalul de timp cat am lucrat (01.03.2017 - 31.05.2018) am prestat ore ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca eujad eujad sunt data in judecata de un fost salariat ( a lucrat pana in 2008). Acum imi cere plata orelor suplimentare. Are ore suplimentare. Ce e de facut in cazul ... (vezi toată discuția)