Am urmatoarea situatie:
Doua societati care au aceiasi actionari si acelasi tip de activitate vor sa realizeze transfer de bunuri, active imobiliare si stocuri marfa. Societatea cedenta este platitoare de tva iar cea de a doua nu. Ma intereseza in ce conditii se poate efectua transferul de bunuri si, daca, dat fiind ca cele doua au aceiasi asociati, suporta un regim fiscal aparte.
Va multumesc pentru raspuns. Da. s-au facut sesizari catre primarie. Se stie despre situatie, ba mai mult decat atat, s-au facut instiintari si catre alte organe de control. Si proprietarii, in pondere de 80% sunt extrem de nemultumiti si sustin adunarea noastra, scopul principal fiind alegerea unui nou presedinte si al unui nou comitet executiv, oamenii fiind extrem de revoltati din cauza lipsei de transparenta, ba mai mult, a amenintarilor la adresa proprietarilor si verbale si scrise din partea presedintelui si a comitetului executiv. Noi vom vota in adunarea constituita legal scimbarea presedintelui in ultima sedinta din data de 08. Ma interesa sa stiu daca se poate contesta de catre presedinte, dat fiind ca adunarea convocata de dumnealui este prima in data de 08, adunarea noastra, care a respectat intocmai legea.Si dat fiind situatia alegerii unui nou presedinte si comitet executiv Presedintele va mai avea "calitatea" de presedinte? Ulterior, daca se impotriveste se poate intenta actiune in instanta din partea noii conduceri a Asociatiei?
Buna ziua. Rog mult un raspuns cat se poate de repede.
Speta e urmatoarea. S-a constituit o Adunare a Asociatiei de proprietari in conditiile nemultumirii majoritatii proprietarilor fata de Presedintele Asociatiei respective. Asadar in data de 31.05.2014 a avut loc prima sedinta in care nu s-a intrunit cvorumul, desi participarea a fost de 40 %. S-a restabilit conform Legii 230 o noua sedinta in data de 08.06.2014. S-au intocmit listele cu semnaturi, s-a realizat convocatorul sedintei. Afland despre situatia respectiva, actualul presedinte al asociatiei a convocat o sedinta in aceeasi zi, la solicitarea serviciului de la Primarie care se ocupa de Asociatiile de Proprietari, in urma unei sesizari facute de un grup de proprietari, membri ai asociatiei, dat fiind ca in anul 2013 nu s-a tinut nici o adunare a acestei asociatii.Va intreb in aceste conditii, in situatia in care Presedintele actual stia despre convocarea sedintei noastre din data de 31.05.2014 neparticipand la sedinta noastra, este legala adunarea noastra? Poate prima adunare a D-lui presedinte sa conteste Adunarea noastra.? Ce legalitate are sedinta noastra si ce legalitate are sedinta lui? Exista vreo contradictie?
inca o data, va multumesc, am parcurs ceea ce mi-ati indicat dvs., dar eu nu inteleg de acolo unde se specifica aceasta pozitie de medic coordonator, sef de compartiment, stiu ca aceasta pozitie este echivalenta cu cea a unui medic sef de sectie, dar nu respecta aceleasi criterii de evaluare si nici nu exista evidentiata acolo, nu este denumita, definita in actele legislative pe care le-am rasfoit. De aceea incercam sa inteleg daca aceasta pozitie exista in unitatea spitaliceasca respectiva, si ea exista!!! pe ce criterii se acorda aceasta calitate unui medic? Cum se acorda aceasta si care sunt pasii necesari care se parcurg. Sunt mai degraba, cred, aspecte de natura organizatorica administrativa dar care si acestea ar trebui sa existe legiferate. Stiu ca este o chestiune mai stufoasa, de aceea am nevoie de ajutor.
Tocmai acesta este aspectul care ma intereseaza, exista o astfel de functie clasificata? Am inteles ce spuneti dumneavoastra.In cazul de fata, persoana care ocupa o astfel de pozitie nu indeplineste nici unul dintre criteriile care trebuie intrunite pentru o astfel de pozitie. Fac distinctia clara intre profesie si functie!!! Repet, daca aceasta functie exista legal, care sunt criteriile ce trebuiesc intrunite pentru a accede la ea? Va rog sa imi spuneti, daca ma puteti ajuta in acest sens, care sunt normativele, actele care specifica aceste reglementari!
Multumesc, sa inteleg ca in speta, nu prea conteaza pregatirea profesionala si nici gradul de specializare, cu atat mai mult cu cat persoana respectiva are si pregatire in managementul spitalicesc, numirea in astfel de pozitii se face la mica intelegere sau dupa bunul plac al conducerii!!! Interesant este insa, ca aceasta functie de Medic sef compartiment nu se regaseste definita in COR si nici nu se regaseste in legislatia de specific. Ma puteti ajuta cu mai multe informatii referitoare la acest aspect? Exista undeva specificata aceasta pozitie de Medic sef de compartiment iintr-o unitate spitaliceasca?
In cazul numirii unui sef de compartiment intr-un spital de urgenta, ce conditii trebuie sa indeplineasca persoana respectiva pentru a accede in functia respectiva. Ma intereseaza in mod special care este temeiul legal . Este legal sa fie numita intr-o astfel de functie o persoana care este medic de specialitate in domeniul respectiv atat timp cat in respectiva structura exista o persoana cu o pregatire profesionala superioara: primariat in specialitate si doctorat in specialitate? Rog ajutor specializat am nevoie de o lege care sa ma lamureasca si pe baza careia sa imi pot structura o actiune in instanta.
Multumesc anticipat,
Intr-o oarecare masura, ma supun!Dar ma supun regulilor de bun simt! Dar eu ca parinte nu am semnat ca sunt de acord cu achizitionarea acelor uniforme, dat fiind ca sunt executate din materiale foarte proaste, sintetice si in nici un caz nu isi justifica pretul, 100 Euro/ uniforma?!!! Am si specificat acestea, motivand astfel refuzul meu de a semna acel proces verbal care ma obliga sa cumpar aceasta uniforma. Aici nu este vorba de respingere totala a ideii de a purta copilul meu uniforma scolara, dar nu inteleg de ce sa fiu obligata de catre institutia de invatamant sa dau destul de multi bani pe o uniforma mizerabila, pe care copilul sa nu o suporte, la propriu... si nu inteleg de ce mi se impune un anumit furnizor, de ce nu pot sa ii fac eu copilului meu o uniforma in tiparul "hotarat" de institutia respectiva?
Aceasta era nelamurirea mea, exista temei legal in asa fel incat unitatea de invatamant sa ma oblige la a cumpara de la un anumit furnizor? Cum pot sesiza o astfel de neregula? Pentru ca este o neregula, aici nu vorbim de intelegeri si conformari tacite intr-un sistem care doar impune si nu accepta uneori alternative mai mult decat decente?
Scoala are dreptul de a interzice accesul in unitatea respectiva a copilului meu?
Multumesc pentru ajutor, desi nu cred ca acest subiect este plasat la sectiunea potrivita lui pe forumul de discutii, rog a-mi fi scuzata nepriceperea!
Va rog sa imi spuneti daca exista vreun act normativ care sa ma oblige pe mine ca parinte sa accept achizitionarea uniformei scolare de la un furnizor impus de catre directorul scolii?!!! Ori daca refuzul meu de a imbraca copilul in uniforma scolara, poate atrage dupa sine sanctiuni cum ar fi interzicerea accesului copilului in unitatea de invatamant!
De asemenea, m-ar interesa sa stiu cum pot sa sesizez aceste aspecte inspectoratului scolar pe temei legal!