avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calitatea de sef de compartiment intr-un spital de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calitatea de sef de compartiment intr-un spital de urgenta - criterii de evaluare

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune:

In cazul numirii unui sef de compartiment intr-un spital de urgenta, ce conditii trebuie sa indeplineasca persoana respectiva pentru a accede in functia respectiva. Ma intereseaza in mod special care este temeiul legal . Este legal sa fie numita intr-o astfel de functie o persoana care este medic de specialitate in domeniul respectiv atat timp cat in respectiva structura exista o persoana cu o pregatire profesionala superioara: primariat in specialitate si doctorat in specialitate? Rog ajutor specializat am nevoie de o lege care sa ma lamureasca si pe baza careia sa imi pot structura o actiune in instanta.
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: misscadu , utilizator 15:14, 27 Februarie 2012
Vedeti:
Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 1.229/2011 privind aprobarea criteriilor de evaluare a performantelor profesionale individuale si a modelului fisei de evaluare a performantelor profesionale individuale, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 560, din 5 august 2011.

ORDIN nr. 467 din 19 mai 2010 pentru aprobarea criteriilor privind angajarea si promovarea în functii, grade si trepte profesionale în unitatile sanitare publice din sectorul sanitar
VA MULTUMESC MULT!
in speta, din cate cunoasteti, avansarile pe functii administrative in sistemul sanitar se fac dupa aprecierea conducerii spitalului....desi stiu la ce va referiti si aveti dreptate , cel mai probil, intre functia de sef de compartiment si cel mai inalta pregatire profesionala nu exista echivoc...a se vedea reforma sistemului sanitar al lui Nicolaescu....care a modificat sistemul tocmai sustinand ca un sef trebuie sa fie in primul rand un bun mananger, ceeace nu implica neaparat a fi si cel mai bun profesionist....
Multumesc, sa inteleg ca in speta, nu prea conteaza pregatirea profesionala si nici gradul de specializare, cu atat mai mult cu cat persoana respectiva are si pregatire in managementul spitalicesc, numirea in astfel de pozitii se face la mica intelegere sau dupa bunul plac al conducerii!!! Interesant este insa, ca aceasta functie de Medic sef compartiment nu se regaseste definita in COR si nici nu se regaseste in legislatia de specific. Ma puteti ajuta cu mai multe informatii referitoare la acest aspect? Exista undeva specificata aceasta pozitie de Medic sef de compartiment iintr-o unitate spitaliceasca?



Trebuie sa faceti distinctie intre profesie si functie ... astfel persoana respectiva este de profesie medic si ocupa functia de sef compartiment ...

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Care sunt conditiile pentru angajarea unui medic, legislatie, critererii? Multumesc (vezi toată discuția)
Cadrul legal,ce atributii are un fiziokinetoterapeut? sorana-m sorana-m Buna seara,[i]imi cer scuze pentru greseala din titlu.[/i] Sunt fiziokinetoterapeut licentiat (5 ani in cadrul Universitatii de Medicina) si nu gasesc ... (vezi toată discuția)
Legislatie pt. sanitar andrale andrale Va ror sa ma ajutati in urmatoarea problema. Daca o asistenta a dat examen pt. grad principal la DSP mai trebuie sa dea examen si la spital? D-na de la ... (vezi toată discuția)