avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calitatea de sef de compartiment intr-un spital de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calitatea de sef de compartiment intr-un spital de urgenta - criterii de evaluare

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune:

In cazul numirii unui sef de compartiment intr-un spital de urgenta, ce conditii trebuie sa indeplineasca persoana respectiva pentru a accede in functia respectiva. Ma intereseaza in mod special care este temeiul legal . Este legal sa fie numita intr-o astfel de functie o persoana care este medic de specialitate in domeniul respectiv atat timp cat in respectiva structura exista o persoana cu o pregatire profesionala superioara: primariat in specialitate si doctorat in specialitate? Rog ajutor specializat am nevoie de o lege care sa ma lamureasca si pe baza careia sa imi pot structura o actiune in instanta.
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: misscadu , utilizator 15:14, 27 Februarie 2012
Tocmai acesta este aspectul care ma intereseaza, exista o astfel de functie clasificata? Am inteles ce spuneti dumneavoastra.In cazul de fata, persoana care ocupa o astfel de pozitie nu indeplineste nici unul dintre criteriile care trebuie intrunite pentru o astfel de pozitie. Fac distinctia clara intre profesie si functie!!! Repet, daca aceasta functie exista legal, care sunt criteriile ce trebuiesc intrunite pentru a accede la ea? Va rog sa imi spuneti, daca ma puteti ajuta in acest sens, care sunt normativele, actele care specifica aceste reglementari!

Va mulrumesc si dvs.
Intr-un mesaj anterior am facut referire la Ordinul nr. 467 din 19 mai 2010 pentru aprobarea criteriilor privind angajarea si promovarea în functii, grade si trepte profesionale în unitatile sanitare publice din sectorul sanitar .. aici veti gasi condiiile pentru ocupare unei functii în unitatile sanitare publice din sectorul sanitar

[ link extern ]
inca o data, va multumesc, am parcurs ceea ce mi-ati indicat dvs., dar eu nu inteleg de acolo unde se specifica aceasta pozitie de medic coordonator, sef de compartiment, stiu ca aceasta pozitie este echivalenta cu cea a unui medic sef de sectie, dar nu respecta aceleasi criterii de evaluare si nici nu exista evidentiata acolo, nu este denumita, definita in actele legislative pe care le-am rasfoit. De aceea incercam sa inteleg daca aceasta pozitie exista in unitatea spitaliceasca respectiva, si ea exista!!! pe ce criterii se acorda aceasta calitate unui medic? Cum se acorda aceasta si care sunt pasii necesari care se parcurg. Sunt mai degraba, cred, aspecte de natura organizatorica administrativa dar care si acestea ar trebui sa existe legiferate. Stiu ca este o chestiune mai stufoasa, de aceea am nevoie de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Care sunt conditiile pentru angajarea unui medic, legislatie, critererii? Multumesc (vezi toată discuția)
Cadrul legal,ce atributii are un fiziokinetoterapeut? sorana-m sorana-m Buna seara,[i]imi cer scuze pentru greseala din titlu.[/i] Sunt fiziokinetoterapeut licentiat (5 ani in cadrul Universitatii de Medicina) si nu gasesc ... (vezi toată discuția)
Legislatie pt. sanitar andrale andrale Va ror sa ma ajutati in urmatoarea problema. Daca o asistenta a dat examen pt. grad principal la DSP mai trebuie sa dea examen si la spital? D-na de la ... (vezi toată discuția)