avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cadrul legal,ce atributii are un fiziokinetoterapeut?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cadrul legal,ce atributii are un fiziokinetoterapeut?

Buna seara,imi cer scuze pentru greseala din titlu.
Sunt fiziokinetoterapeut licentiat (5 ani in cadrul Universitatii de Medicina) si nu gasesc (nu stiu eu sa caut) nicaieri in lege daca un fiziokinetoterapeut are dreptul sa intocmeasca un plan de tratament pentru un pacient(inclusiv prescrierea procedurilor de electroterapie,ultrasunete,laser,etc).
De fapt,mai pe nicaieri nu am gasit explicit un cadru legal care sa ma lamureasca concret despre aceste atributii.Stiu ca de mult,primele generatii au avut si parafa dar nu aveau drept de prescriptie a medicamentelor.Acum banuiesc,fiziokinetoterapeutii au asimilat kinetoterapeutii si fizioterapeutii.Teoretic,in scoala am fost invatati sa punem diagnostic si sa prescriem tratamentul de recuperare.
As dori cateva informatii daca ma puteti ajuta.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
sorana-m, utilizator
Cel mai recent răspuns: sorana-m , utilizator 21:31, 4 Septembrie 2013
Componentele si atributiile fiziokinetoterapeutului erau stabilite prin fisa postului de fiziokinetoterapeut elaborate de Ministerul sanatatii prin Ordinul nr.511/1999.

Acest Ordin nu prea era de gasit in programele legislative.

Insa:
- art. 4 din Ordinul 1470/2005 prevede ca "Pe data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului sanatatii nr. 511/1999 privind criteriile specifice de ocupare a functiilor, gradelor sau treptelor profesionale din unitatile sanitare, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia cap. II si III privind unitatile de perfectionare a personalului cu pregatire superioara si medie."

- Art. 4 din Ordinul nr.467/2010
Pe data intrarii în vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului sanatatii nr. 1.470/2005 pentru aprobarea Criteriilor privind angajarea si promovarea în functii, grade si trepte profesionale în unitatile sanitare publice din sectorul sanitar, publicat în Monitorul
Oficial al României, Partea I, nr. 73 din 26 ianuarie 2006.

- Ordinul MS nr.1470/2011:
Art. 5. — La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului sanatatii nr. 467/2010 pentru aprobarea criteriilor privind angajarea si promovarea in functii, grade si trepte profesionale in unitatile sanitare publice din sectorul sanitar, publicat in


O.M.S. nr. 511/1999 = Ordin invizibil?
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok,poate nu m-am exprimat eu corect(sigur).Daca vreau sa imi deschid un cabinet de fiziokinetoterapie(si asta stiu ca pot face)-singura,fara contract cu CAS ,pot sa si prescriu tratamentul de recuperare pacientilor(procedee fizicale-electroterapie,laser,ultrasunet,etc)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O.m.s. nr. 511/1999 = ordin invizibil? swamerra swamerra Am cautat pe google dupa toate combinatiile, anagramarile si acronimele care mi-au trecut prin cap acest minunat [i]Ordin nr.511/1999 privind criteriile ... (vezi toată discuția)
Promovare in urma obtinerii diplomei de licenta CO.COS CO.COS In ce act normativ este reglementata promovarea in urma obtinerii diplomei de licenta, de pe postul de asistent medical cu scoala postliceala pe postul de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Care sunt conditiile pentru angajarea unui medic, legislatie, critererii? Multumesc (vezi toată discuția)