Multumescdin suflet.
Eu nu am semnat nimic in acest sens. Si eu fac parte din Asociatia de proprietari, deci ar fi trebuit sa aiba si acordul meu. Probabil ca nu are autorizatia de constructie.
Am mare nevoie de o informatie. Va rog, daca puteti sa ma ajutati.....
Sunt proprietara unui apartament situat la etajul I al unui bloc. Vecinul de la parter si-a construit un balcon sub balconul meu, dar mult mai mare si intainzandu-se si in dreptul geamului de la bucatarie (unde eu nu am balcon). S-a creat astfel un soi de terasa. Se poate sa aiba autorizatie, nu stiu exact!
Poblema este ca e foarte usor de urcat pe aceasta terasa si de patruns astfel in apartament. Intr-o seara aveam geamul de la bucatarie deschis, eram singura acasa (eram in baie), iar sotul meu era iesit cu cainele la plimbare. Pe geam a patruns un individ, a furat telefoanele, etc...si a fugit.
Intrebarea mea este: exista o cale legala de a-l obliga pe vecin sa-si desfiinteze balconul sau de a-l face sa si-l construiasca la dimensiunile balcoanelor care au fost de la inceput in proiectul blocului? Multumesc
Salut. Poate ma ajuta cineva cu o informatie....mi-am stricat toate sarbatorile Craciunului gandindu-ma la situatia idioata in care sunt. Am cumparat in 14 noiembrie o Skoda Octavia noua...adica in 14 noiembrie am inchieiat contractul si am achitat pretul. Ea trebuie sa vina, cica, in prima saptamana din ianuarie. Am platit, evident, acciza de 2,5%, TVA-ul...toate taxele care mi-au fost cerute. Am platit, cu alte cuvinte pretul DDP. Acum am inteles ca daca o inmatriculez in ianuarie, trebuie sa platesc si taxa de prima inmatriculare care este de 0,35 euro/cmc...adica inca vreo 665 Euro. Precizez ca are Euro4, e noua si ca eu am devenit proprietar, cf codului civil, in 14 noiembrie 2006. Intrebarea mea este: de ce trebuie sa platesc niste taxe (accize, taxe vamale, TVA...etc) pentru proasta inspiratie de a face contractul in 2006 si sa platesc si taxa de prima inmatriculare din 2007(care, cica inlocuieste accizele si alea-alea care nu se mai platesc ca suntem si noi aderati!!!!). Am dreptul sa solicit dealerului restituirea taxelor? Sau sa dau statul in judecata pentru dubla impozitare?....In fine, daca mai e cineva in situatia mea, sau daca stiti careva cum trebuie sa procedez, va rog sa-mi spuneti si mie....Chiar am ramas lefteri dupa ce am platit masina....de unde sa mai scot inca 700E?:((