avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... despre taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

despre taxa de prima inmatriculare

Salut. Poate ma ajuta cineva cu o informatie....mi-am stricat toate sarbatorile Craciunului gandindu-ma la situatia idioata in care sunt. Am cumparat in 14 noiembrie o Skoda Octavia noua...adica in 14 noiembrie am inchieiat contractul si am achitat pretul. Ea trebuie sa vina, cica, in prima saptamana din ianuarie. Am platit, evident, acciza de 2,5%, TVA-ul...toate taxele care mi-au fost cerute. Am platit, cu alte cuvinte pretul DDP. Acum am inteles ca daca o inmatriculez in ianuarie, trebuie sa platesc si taxa de prima inmatriculare care este de 0,35 euro/cmc...adica inca vreo 665 Euro. Precizez ca are Euro4, e noua si ca eu am devenit proprietar, cf codului civil, in 14 noiembrie 2006. Intrebarea mea este: de ce trebuie sa platesc niste taxe (accize, taxe vamale, TVA...etc) pentru proasta inspiratie de a face contractul in 2006 si sa platesc si taxa de prima inmatriculare din 2007(care, cica inlocuieste accizele si alea-alea care nu se mai platesc ca suntem si noi aderati!!!!). Am dreptul sa solicit dealerului restituirea taxelor? Sau sa dau statul in judecata pentru dubla impozitare?....In fine, daca mai e cineva in situatia mea, sau daca stiti careva cum trebuie sa procedez, va rog sa-mi spuneti si mie....Chiar am ramas lefteri dupa ce am platit masina....de unde sa mai scot inca 700E?:((
Cel mai recent răspuns: traiancatuna , utilizator 23:55, 18 Decembrie 2007
..posesorii de autot.inmatric.dupa 1 01 2007 care au achitat in 2006 accizele cu ocazia importului si acizitiei de pe piata interna nu vor plati taxa speciala pt.inmatriculare.Vezi Codul fiscal si art.din ziarul ziua din 28/XII?2006.Bafta si ...La Multi Ani.
Multumesc din suflet. Sarbatori fericite si tie. La multi ani! :)
am si eu o intrebare ... daca stie cineva unde si cum gasesc informatia corecta : il trec in testament !!!
intrebare :
-este adevarat ca pentru masinile de tren care se imatriculeaza in zone montane agricole nu se plateste taxa de prima inmatriculare????
daca da .... cum se defineste zona montana si ce demersuri trebuie facute ????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa mediu pentru autoturism din 2005 galaoan galaoan Buna seara. Am achizitionat in leasing in decembrie 2005 un autovehicul Skoda Octavia Combi Tour ( Euro 3 la acea vreme), noua. In 2010 , noiembrie am ... (vezi toată discuția)
Cat timp pot circula cu masina inmatriculata pe numele fostului proprietar? AnaDemeny AnaDemeny Am cumparat o masina inmatriculata in Romania in 2006, apoi in 2010. La momentul respectiv, nu s-au platit decat accize vamale si acum trebuie sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism pers. cu handicap ContSters277472 ContSters277472 Sunt persoana cu handicap accentuat valabilitate -permanent, cod boala 1 pentru spondilita anchilozanta . Aceasta afectiune i-mi afecteaza mersul pe jos ... (vezi toată discuția)