Am un copil minor care se afla in grija mea. Eu si tatal locuim separat. In cazul in care doresc sa plec impreuna cu copilul in excursii in afara tarii, am nevoie de o declaratie notariala a tatalui, cu perioada deplasarii si destinatia. Exista posibilitatea sa inlocuiesc aceasta declaratie cu una "generala"? De exemplu in cursul unui an sa pot pleca unde vreau si de cate ori vreau impreuna cu copilul si sa folosesc o singura declaratie care sa imi permita acest lucru?
am un copil de 3 ani cu un barbat care este casatorit, si cu care ne intalnim de 1-2 ori pe saptamana de obicei in locuri publice pentru ca tatal si fiul sa poata avea o relatie. sotia sa nu este de acord cu acest lucru (mai exact nu este de acord ca sotul ei sa se intalneasca si cu mine) si manifesta un compotament violent atat verbal cat si fizic fata de mine si sotul ei. ieri a avut loc una din intalnirile obisnuite si din intamplare sau pentru ca am fost urmariti ne-am intalnit cu ea. mi-au fost adresate mai multe injurii, iar in momentul in care i-am spus ca nu am ce discuta cu ea si ca nu ma intereseaza parerile ei am fost lovita peste fata atat de tare incat am cazut jos. m-am ales cu nasul si gura sparte si umflate si cu o durere de sold din pricina cazaturii. nu am fost pana acum la medicina legala, insa as vrea sa merg in cursul zilei de azi. semnele sunt inca vizibile. intrebarea mea este urmatoarea: un raport medico-legal ma va ajuta in instanta in cazul in care tatal o sa solicite dreptul la intalniri cu copilul fara mine de fata? mentionez ca dupa cele intamplate imi este frica sa permit asemenea intalniri. asa cum m-a atacat pe mine de fata cu copilul intr-un loc public, ar putea sa-mi atace data viitoare copilul.
In luna septembrie am avut un proces de tagada a paternitatii, in urma caruia s-a stabilit ca sotul meu nu este tatal copilului rezultat in timpul casatoriei, urmand sa-i achit taxele de judecata si contravaloarea testului ADN. La inceputul lui noiembrie vom avea prima infatisare la procesul de divort. Cererea am inaintat-o eu, trecand culpa comuna (sotul meu a lipsit timp indelungat de acasa din motive profesionale, veniturile lui erau mult mai mici decat ale mele). Sotul meu insa nu accepta culpa comuna. In cazul in care se va hotara ca este culpa exclusiva, trebuie sa-i platesc ceva prejudicii morale? Mentionez ca singurul bun achizitionat in timpul casatoriei este un autoturism pe care oricum i l-am cedat lui. casatoria a durat 4 ani.